Victòria coral en l'avantsala de la Copa (100-67)

12/02/2017

Valencia Basket va sumar la 14ª victòria en la Liga Endesa i va allargar el seu idil·li amb la victòria en la Fonteta després d'imposar-se al Tecnyconta Zaragoza per 100-67. En un triomf cimentat en el rendiment del col·lectiu (fins a nou jugadors amb 6 o més punts), l'equip taronja es va distanciar en el segon quart i va dominar amb solvència durant tota la segona meitat per a arribar a la Copa del Rei amb triomf.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Slava Kravtsov. Sikma va contindre l'encert inicial de Benzing i un triple de Diot va equilibrar els tres tirs de Gecevicius en un inici de partit igualat en el qual un triple des de la cantonada de Sikma va donar el primer avantatge al quadre taronja (10-9 min.4). Un triple de Diot i tres cistelles baix l’anella de Kravtsov i Dubljevic mantenien per damunt a l'equip local malgrat l'encert exterior de Gecevicius i Bellas (19-16). L'entrada de Sam Van Rossom, amb cinc punts seguits i una bona circulació de pilota que va culminar amb un triple des de la cantonada de Rafa Martínez va augmentar la renda local fins als sis punts, encara que una acrobàtica safata del base belga i dos tirs lliures després de rebot ofensiu d'Oriola deixaven el marcador en 31-23 al final del primer acte.

Sato va posar per primera vegada la desena d'avantatge, encara que Tecnyconta va eixir bé després de l'aturada i es va acostar a cinc de la mà de Jelovac i Juskevicius, però Kravtsov amb tres cistelles consecutives, la segona d'elles un alley-oop que va fer moure's els fonaments de la Fonteta, i un tir lliure ampliava la renda fins a el +12 (40-28 min.16). San Emeterio va allargar el parcial fins a un 9-0 des del tir lliure, Kraljevic i Gecevicius ho van tallar, però la connexió San Emeterio-Oriola protegia l'avantatge amb cinc punts de l'interior català per a manar el partit al descans amb 47-35.

Dubljevic i Romain Sato van anotar les primeres cistelles de la segona meitat per a Valencia Basket, encara que el Tecnyconta va estabilitzar el seu desavantatge amb punts de Bellas i Kraljevic. Bojan Dubljevic, anotant en la pintura o assistint de fantasia a Sato o a Sikma, es va convertir en el millor soci de Van Rossom per a ampliar la renda fins al 59-42 al pas pel minut 25. Gecevicius i Fotu van despertar un poc l'ofensiva aragonesa, però de nou la combinació Van Rossom-Dubljevic i Sastre en acció individual trobaven el cèrcol amb facilitat per a mantindre el +15. Jelovac va començar a traure faltes personals i a anotar des de la línia o des del triple, però Oriola i Sikma defensaven l'avantatge local. L'intercanvi de tirs lliures del final del tercer acte, en el qual Tecnyconta Zaragoza va tindre més encert que Valencia Basket, i una cistella final del capità Rafa Martínez deixaven el marcador en 75-59 amb deu minuts per jugar.

L'últim quart va començar amb un triple de Vives i una esmaixada de Kravtsov que va posar per primera vegada l'avantatge per damunt de la vintena. L'equip taronja no va alçar el peu de l'accelerador i va marcar màxims avantatges que van arribar a ser fins a de 25 punts (86-61 min.36) amb els encerts de Vives, San Emeterio i Dubljevic. Una esmaixada de Thomas va suposar que els dotze jugadors de la plantilla contribuïren en atac i un triple de Rafa Martínez va ampliar la renda fins als +28 davant un rival desencertat i amb dificultats per a anotar en l'últim quart. Amb un triple final d'un destacat Luke Sikma (16 punts) i el triple per a arribar als 100 punts de Fernando San Emeterio, la victòria es va quedar en la Fonteta per un marcador definitiu de 100-67.