La Fonteta colpeja primer (88-82) en un partit de ratxes (1-0)

28/02/2017

Valencia Basket va patir per a assegurar el primer punt de l'eliminatòria de quarts de final de la 7DAYS Eurocup en guanyar per 88-82 al Khimki Moscow Region en un partit que va tindre controlat durant la primera meitat. Un parcial de 19-2 en el segon quart i la gran quantitat de rebots ofensius va permetre a l'equip taronja a sobreviure a la falta d'encert i la reacció de Khimki en la segona part en un partit que van decidir una safata de San Emeterio i una defensa sobre l'atac final dels russos. El divendres 3, a les 17:30 hores, segon partit de l'eliminatòria en la pista de l'equip groc.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Slava Kravtsov. Sikma va anotar la primera cistella del conjunt taronja davant un rival que va començar fort veient la cistella en les primeres accions encara que San Emeterio i Kravtsov equilibraven el marcador just abans que el pivot ucraïnés haguera de retirar-se en lesionar-se en el turmell esquerre (6-6 min.4). Rafa Martínez va retornar immediatament dos triples a Hummel i Shved i una cistella de Sikma va posar per davant per primera vegada a l'equip taronja (14-12). Sant Emeterio va mantindre per damunt al quadre taronja malgrat que el Khimki va arribar a empatar de nou el partit i dos triples consecutius de Joan Sastre i Sam Van Rossom van portar a Ivanovic a parar el partit amb 24-17. Una falta de sobre el triple amb tècnica posterior a Sastre li va donar quatre tirs lliures a Pullen i el triple posterior de Zaytsev es va menjar tota la renda local, encara que un triple de Sato sobre la botzina del primer quart ho deixava en 27-24 al final del primer acte.

Sato va posar de nou cinc a dalt a l'equip taronja abans d'asseure's amb sang en la cara per la caiguda després de la falta de Ilnitskiy. San Emeterio baix l’anella va recuperar els set d'avantatge i un triple de Van Rossom va posar un nou màxim avantatge. Oriola va ampliar el parcial fins al 9-0, obligant a Ivanovic a parar el partit amb 36-24. Todorovic va trencar el parcial des del tir lliure però dos triples de Vives i San Emeterio i Oriola des del tir lliure van posar una màxima de +17. L’aler càntabre es va fer amb del partit amb accions individuals i Will Thomas des del tir lliure va posar el 46-28 al pas per l'equador del segon quart. Hummel va assumir la responsabilitat ofensiva del seu equip però Dubljevic li va donar la resposta amb un ganxo baix l’anella. Shved va començar a fabricar-se cistelles de fantasia per a fer reaccionar als seus, però un triple de Sikma suposava el 9 d'11 en triples per a l'equip taronja i posava el 51-34 a tres minuts per al descans. Quan l'equip rus es va posar a 51-38, Pedro Martínez va parar el partit i Sato i Dubljevic van retornar els 17 punts de renda i malgrat el triple de Shved, Van Rossom amb una safata i un palmeig de Sikma van posar +18 a Valencia Basket abans que al descans s'arribara amb 59-42.

Oriola va anotar la primera cistella de la segona meitat per a posar un màxim avantatge de 19 punts, encara que la falta d'encert dels dos equips en el tir exterior mantenia la renda local mentre queien els primers minuts de la segona meitat. Un Khimki amb quatre xicotets a causa dels problemes de faltes de Todorovic va retallar fins al 63-52 amb un triple de Hummel i una esmaixada de Shved davant els problemes en el triple d'un equip taronja que va mancar de l'encert de la primera meitat en este tercer acte i no va anotar ni un sol triple en este període. Una acció individual de San Emeterio va trencar el parcial en contra però Pullen i Rowland van baixar de la barrera psicològica dels deu punts abans de tres tirs lliures de Sastre i Van Rossom. Pullen no trobava l’anella i Valencia Basket treia personals per a retornar el seu avantatge a un marge més còmode (70-56) abans d'un increïble triple de Shved que va trobar la resposta d'un 2+0 de Sato. Shved va seguir fabricant-se punts en accions individuals per a deixar el marcador en 72-62 amb deu minuts per jugar.

Sokolov va baixar el desavantatge rus a sis punts però una transició culminada per Sastre va donar un poc d'aire a l'equip taronja i el primer triple de la segona meitat, obra de Vives, col·locava el 77-68 davant un Khimki que fiava tots els seus atacs als exteriors. Un rebot ofensiu i una esmaixada de Sokolov col·locaven al Khimki a quatre punts però Pullen va fallar el triple per a apretar encara més el marcador i Dubljevic va anotar des de la personal. Shved va posar el 78-75 amb una safata en transició, però Dubljevic va trobar a Thomas baix l’anella per a posar cinc a dalt als taronja. Després d'un intercanvi d'errors en el triple, Valencia Basket va gaudir de segones opcions fins que Dubljevic va traure una falta de tirs per a posar el 82-75 a dos minuts del final. Un tir lliure de Hummel, una safata després de robatori de Rowland i una transició de Todorovic posaven el 82-80 ficats en l'últim minut de partit. San Emeterio va anotar una safata per elevació i la defensa taronja va provocar una acció de salt entre dos on la pilota afavoria a Valencia Basket. L'equip taronja va atacar llarg, Dubljevic va traure un avantatge que solament va poder ser parada en falta i el montenegrí no va fallar des de la línia de personal. Shved va fallar el triple per dos vegades i els tirs lliures van deixar el marcador final en 88-82.