Sèrie empatada (98-74) la Fonteta decidirà el passe a semis

03/03/2017

La Fonteta decidirà el dimecres 8 a les 20:45 hores quines equip es classifica per a les semifinals de la 7DAYS Eurocup després que el Khimki Moscow Region s'haja portat el segon punt de l'eliminatòria per 98-74. Després d'una primera meitat igualada, el conjunt rus es va distanciar en el tercer quart i es va aprofitar de la falta d'encert taronja en l'últim acte per a acabar ampliant el seu avantatge fins als 24 punts finals.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Dubljevic i San Emeterio van anotar les primeres cistelles del partit i malgrat que el conjunt rus va equilibrar prompte el partit, San Emeterio i Sikma van recuperar l'avantatge i Sastre amb una esmaixada en transició va posar el 5-10 al pas per l'equador del primer acte. Els primers punts de Shved i l'entrada en pista de Sokolov van empatar l’encontre. Hummel va posar per davant als seus des del tir lliure encara que el primer triple del partit, obra de Sam Van Rossom, va col·locar el 14-15. El Khimki Moscow Region provocava personals i anotava des de la línia, la qual cosa unida a una cistella de Sokolov deixava el marcador en 18-15 al final del primer quart.

Romain Sato després d'un palmeig i un triple de Joan Sastre van respondre al millor inici de l'equip rus, encara que un triple de Pullen i una esmaixada de Sokolov van obligar a Valencia Basket a parar el partit amb 27-20. Sokolov seguia fent mal, encara que Dubljevic amb un palmeig i un 2+0 aguantava l'anotació de l'equip taronja. Els exteriors del Khimki trobaven l’anella en penetració per a mantindre els huit d'avantatge, i encara que Will Thomas va anotar tres tirs lliures, Shved va atacar l’anella amb força per a posar el 36-27 amb una espectacular esmaixada. Will Thomas va assumir el protagonisme ofensiu i va anotar dues cistelles seguides però Shved va començar a generar per als seus companys per a tornar a posar els nou d'avantatge. Guillem Vives va acudir en esta ocasió al rescat amb cinc punts seguits per al 40-36. San Emeterio va ampliar el parcial fins a un 0-7 per a acostar-se a dos i un triple de Sastre va equilibrar la cistella de Zaytsev, encara que un triple de Vialtsev manava el partit al descans amb 45-41.

Sastre i San Emeterio van anotar des del tir lliure els primers punts del quatre taronja en la segona meitat i un triple des de la cantonada de Joan Sastre va tornar a posar per davant a l'equip taronja (47-48). Shved va despertar al seu equip en la segona meitat i Hummel i Todorovic van retornar el parcial a l'equip taronja per a portar a Valencia Basket a parar el partit amb 54-48. Joan Sastre va tallar el parcial amb un nou triple i Oriola va respondre a la canastra de Rowland. Will Thomas va anotar des de la mitja distància, però un triple de Pullen va tornar a posar cinc a dalt als seus. Oriola i Hummel van intercanviar cistelles i dues accions en transició de Rowland i Pullen van disparar una altra vegada la renda russa (65-57 min.28). Quatre punts seguits de Pullen van posar una màxima d'onze, encara que dues cistelles seguides des de la mitja distància de Pierre Oriola ho deixava en 69-62 amb deu minuts per jugar.

Sokolov va anotar dues cistelles per a tornar a posar els onze d'avantatge per als russos i encara que Bojan Dubljevic va trobar dues cistelles baix la cistella, Khimki Moscow Region trobava l’anella amb facilitat amb Markel Brown i un triple de Hummel per al 80-66. El conjunt rus va tindre un màxim avantatge de 22 punts gràcies a un parcial de 9-0 i un triple de Shved. Amb l’encontre decidit, Shved va seguir apretant i va començar a anotar després d'un partit en el qual es va dedicar a buscar als seus companys (11 assistències) i el Khimki va continuar fent sang malgrat l'encert final en el triple de Dubljevic per a deixar el marcador final en 98-74.