Derrota a Vitòria, basketaverage igualat (71-63)

05/03/2017

Valencia Basket va vore tallada la seua bona dinàmica en la Liga Endesa en caure derrotat en la pista del Baskonia per 71-63. L'equip taronja es va sobreposar a la seua falta d'encert en el tir i a la lesió en el turmell esquerre de Guillem Vives que deixava a l'equip amb nou jugadors professionals per a arribar amb opcions a l'últim quart, encara que l'efectivitat en els triples de Larkin i Beaubois va acabar decantant la balança del costat local. Luke Sikma i Pierre Oriola, amb 13 punts cadascun, van ser els millors de l'equip taronja.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. El capità taronja va anotar amb un triple la primera cistella d'un partit que es va iniciar amb falta d'encert i pèrdues pels dos costats. Malgrat una segona cistella de Rafa Martínez, Voitgmann i Tillie li van donar els seus primers avantatges al quadre baskonista davant un Valencia Basket desencertat. L'entrada en partit de Pierre Oriola, amb cinc punts seguits, li va donar una altra cara a l'equip taronja i Sato va encistellar des de la mitja distància per a posar una lleugera renda visitant (6-12 min.8). Laprovittola va reactivar l'ofensiva dels seus amb cinc punts consecutius i la pressió a tota la pista dels baskonistas va provocar pèrdues de Valencia Basket. En l'última acció del primer quart, el jove aler Josep Puerto va debutar en la Liga Endesa abans que els primers deu minuts acabaren amb un resultat d'11-12.

Blazic i Shengelia van tornar a posar per davant a un conjunt de Vitòria que castigava les pèrdues visitants i on a més Valencia Basket va tindre que vore com Guillem Vives no podia tornar al partit per una lesió en el turmell esquerre. Sikma amb un palmeig va trencar la sequera taronja però l'energia de Blazic i Sedekerskis deixava notar per a arribar amb 19-14 a l'equador del segon quart. San Emeterio i Van Rossom equilibraven des del tir lliure el talent individual de Larkin i després d'una tècnica a Pedro Martínez, un triple de Sikma va posar a dos a l'equip taronja (22-20). Sato ho va retallar a un des de la mitja distància, però un triple de Larkin mantenia per damunt a l'equip local malgrat els dos tirs lliures anotats per Sikma. L'intercanvi de tirs lliures entre Oriola i Budinger manava el partit al descans amb 29-25.

La segona meitat va començar amb Vives ja vestit de carrer i amb Jaume Ponsarnau dirigint a l'equip després de ser desqualificat pels col·legiats l'entrenador Pedro Martínez. Larkin va anotar el tir lliure de la segona tècnica al tècnic taronja i Blazic va anotar el triple per a posar d'entrada el màxim avantatge baskonista. Sikma va assumir el protagonisme ofensiu amb dues cistelles per a donar rèplica a Blazic i dos tirs lliures de San Emeterio van posar el 35-31. Baskonia va trobar encert exterior de la mà de Tillie, però Rafa Martínez i San Emeterio agarraven a l'equip al partit atacant el cèrcol. Un triple de Voitgmann va posar de nou huit a dalt a l'equip local i malgrat que Valencia Basket va haver de posar sobre la pista un quintet de circumstàncies en el qual Sastre exercia de base, va aguantar en defensa la seua falta d'encert en atac. I un triple de Van Rossom tornava a acostar al quadre taronja per a posar el 43-39. El base belga i Sato des del tir lliure van retallar fins a posar a dos al quadre taronja abans d'un triple de Beaubois i un tir lliure de Laprovittola que deixaven el marcador en 49-43 amb deu minuts per jugar.

Oriola va donar resposta a un triple inicial de Beaubois i Sastre va atacar el cèrcol amb força per a anotar i després li va penjar la pilota a Sikma que va baixar el alley-oop per a posar el 52-49. Beaubois va tornar a aparèixer per a tallar el parcial taronja amb una cistella de dos i després del tir lliure de Van Rossom, el francès va clavar un triple des de la cantonada per a tornar a posar set a dalt als seus. I després d'una pèrdua de San Emeterio, Larkin va anotar un altre triple per a portar a Ponsarnau a parar el partit amb 60-50. Un triple de Dubljevic va ser la reacció taronja i després d'una bona defensa, un rebot ofensiu va concedir dos tirs lliures al montenegrí per a tornar a acostar a cinc al quadre valencià. Larkin va tallar la ratxa taronja amb dues canastres després de sengles accions individuals i encara que València Basket tractava d'agarrar-se al partit des del tir lliure, un nou triple de Beaubois posava una altra vegada +9 als seus. Diop, amb dos tirs lliures i un robatori que va acabar amb una esmaixada de Beaubois va acabar de decantar la balança del costat local. Amb el partit decidit, Oriola i Van Rossom van aconseguir empatar el basket-average particular per a posar un marcador final de 71-63