L'èpica de la #CalderaTaronja impulsa a semifinals (92-76)

08/03/2017

Valencia Basket va certificar el seu bitllet per a les semifinals de la 7DAYS Eurocup després d'imposar-se en el tercer partit de quarts de final al Khimki Moscow Region davant una #CalderaTaronja entregada al seu equip des del segon un fins al final (92-76). L'equip taronja es va posar per davant en el segon quart, li va donar un colp al partit amb un parcial de 15-0 en el tercer acte i va acabar tancant el partit en l'inici de l'últim. En un gegantesc esforç del col·lectiu, inclòs un Guillem Vives que va jugar pese el seu esquinç de turmell, Van Rossom amb 17 punts, Dubljevic amb 16 punts i Sikma amb 12 van ser els més destacats. L'equip taronja començarà la seua eliminatòria de semifinals davant el Hapoel Bank Yahav Jerusalem el dimarts 14 de març en la Fonteta.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. El base belga va anotar els set primers punts de l'equip taronja, equilibrant l'encert inicial dels russos i una acció individual de Sikma va posar el primer avantatge per als locals (9-7 min.5). Guillem Vives, que només tres dies abans havia patit un fort esquinç en el turmell esquerre, va saltar a pista i Sikma i San Emeterio van encadenar dues accions positives però l'encert de Rowland i Shved col·locava de nou per davant a l'equip rus. Una esmaixada d'Oriola va trobar la resposta d'un triple de Monia i una safata de Rowland, la qual cosa va deixar el marcador en 15-19 al final del primer acte.

Una antiesportiva sobre Will Thomas va provocar una jugada de tres punts de l'ala-pivot nord-americà i encara que va faltar encert en l'inici del segon quart, l'equip taronja va aguantar des de la defensa i va empatar el partit amb un triple de Dubljevic i es va posar per davant amb un altre de Will Thomas (24-21 min.14). Pullen va liderar amb dues cistelles la reacció russa després del temps mort d'Ivanovic, i encara que Sikma i Sastre s'obstinaven en mantindre per damunt a l'equip taronja, Pullen allargava les taules en el marcador. Sikma es feia gran baix l’anella davant Hummel i Oriola anotant des de la mitja distància van donar un poc d'aire a l'equip local i malgrat l’esmaixada de Zaitsev, un triple de Rafa posava el 35-30. Un palmeig d'Oriola i un ganxo de Dubljevic mantenien la renda davant un Khimki Moscow Region que anotava només des del tir lliure per a manar el partit al descans amb 39-34.

Un triple de Sastre va donar rèplica al triple inicial de Monia i una safata a anella passada de Van Rossom i una cistella en transició de Sikma van posar la màxima del partit fins a eixe moment (46-37). Un palmeig de Sastre, un ganxo de Dubljevic i una safata de Van Rossom van allargar el parcial. I malgrat que Ivanovic va gastar el seu segon temps mort de la segona meitat, Sikma amb un ganxo deixava el parcial de 15-0 i el marcador en 54-37 al pas pel minut 24. Malgrat que Pullen va tallar el parcial des del tir lliure, Dubljevic va anotar baix l’anella en l'acció següent per a posar el +18 abans d'un triple de Monia al que va replicar amb un altre triple Rafa Martínez des de la cantonada. Will Thomas anul·lava els intents de Rowland i Zaitsev d'escurçar el desavantatge rus i només Monia des del triple i Hummel després de rebot ofensiu aconseguien donar-li un poc de mos a l'avantatge taronja (63-50 min.29). Un triple de Rafa Martínez després del temps mort de Pedro Martínez van posar de nou 16 a dalt a l'equip taronja, encara que Rowland i Shved ho deixaven en 66-54 amb deu minuts per jugar.

Shved va ensenyar galons en l'inici de l'últim quart amb un triple i assumint el protagonisme ofensiu del seu equip, però dos triples seguits de Bojan Dubljevic i Sam Van Rossom van portar a Ivanovic a esgotar els seus temps morts amb 72-57 a huit minuts del final. Dubljevic equilibrada la cistella de Hummel i un triple des de la cantonada de San Emeterio tornava a ampliar la renda taronja i una cistella baix l’anella de Dubljevic posaven una nova màxima (79-59 min.35). Malgrat els esforços dels exteriors del Khimki, especialment de Shved i Rowland, l'equip taronja va anotar prou en la recta final del partit per a no passar dificultats i tancar el passe a semifinals amb un marcador final de 92-76