La #CalderaTaronja dóna el 1-0 en semifinals (83-68)

14/03/2017

Valencia Basket va sumar el primer punt de l'eliminatòria de semifinals de la 7DAYS Eurocup en imposar-se en la #CalderaTaronja al Hapoel Bank Yahav Jerusalem per 83-68. Després d'una primera part igualada, Valencia Basket es va posar per davant en el principi del tercer quart, va aguantar tots els intents de remuntada de l'equip israelià i va tancar el triomf en la recta final de la mà de San Emeterio. L’aler càntabre, amb 21 punts, va ser el més destacat en atac, ben acompanyat per Dubljevic i Sastre amb 11 punts cadascun.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. El pivot montenegrí va anotar la primera cistella taronja per a replicar l'encert inicial de Dyson però Kinsey va donar els primers avantatges al conjunt israelià i Stoudemire va posar el 3-8 amb una esmaixada. Sastre va tallar el parcial amb un triple i San Emeterio es va generar la cistella, però Amar’e Stoudemire trobava punts fàcils baix l’anella per a mantindre per damunt als seus. Un triple de Rafa Martínez li va convertir el màxim triplista de la història de l'Eurocup i una cistella després de rebot ofensiu i una safata en transició de Sikma van posar per damunt a l'equip taronja (15-12 min.8). Kinsey va tallar el parcial en 7-0, però Sato mantenia el canell calent i va convertir en tres punts en primera pilota que va tocar. Oriola va anotar a anella pasada, però un triple de Jerrells deixava el marcador en 20-19 al final del primer quart.

L'equip israelià va eixir millor en l'inici del segon acte de la mà de Jones i Kinsey i encara que una esmaixada d'Oriola va tallar el parcial del Hapoel, el tècnic Pedro Martínez va parar el partit amb 22-29. Sam Van Rossom va tornar al partit amb una cistella des de la mitja distància i una jugada d'estratègia va culminar amb un nou triple de Rafa Martínez per a baixar el desavantatge a dos. El partit va entrar en una fase de desencert en la qual Valencia Basket li feia mal al Hapoel amb el rebot ofensiu i provocant pèrdues fins a donar-li la volta al marcador amb una cistella de San Emeterio i una esmaixada després de rebot ofensiu de Sikma (31-29 min.17). Una jugada individual de l’aler càntabre va trobar resposta en una altra de Jerrells i encara que el base del Hapoel va tornar a posar a dalt als seus, un 2+1 de San Emeterio va enviar el partit al descans amb 36-35.

Dubljevic va anotar els primers quatre punts de l'equip taronja en la segona meitat i un triple en transició de Sastre va col·locar el 43-37 després de dos minuts de tercer quart. El conjunt taronja va seguir apretant en defensa i encara que Amar’e Stoudemire feia mal en el rebot ofensiu, Valencia Basket es va posar deu a dalt amb un triple de Luke Sikma (47-37 min.24). Stoudemire va assumir el protagonisme ofensiu i va traure als seus del paró amb dues cistelles seguides. Hapoel va baixar a quatre, però Rafa va trobar a Will baix l’anella per a trencar el parcial. Amb Sato en la banqueta sagnant pel nas per un colp de Kinsey, Peterson va clavar el triple però Valencia Basket va aguantar la seua falta d'encert des de la defensa per a tornar a agafar un poc d'oxigen amb una esmaixada després de robatori de Will Thomas i dos tirs lliures de Dubljevic per al +7. Una jugada col·lectiva que va acabar amb la quarta falta de Peterson sobre Will Thomas, que va anotar els seus dos tirs lliures, i una cistella de Kinsey sobre la botzina ho deixaven amb 55-48 amb deu minuts per jugar.

Jerrells i Halperin, amb un triple, ho van tornar a apretar encara que la resposta de Sam Van Rossom va ser una acció individual que va culminar amb un 2+1. Kinsey va anotar el triple i Van Rossom va assistir a Dubljevic que va anotar a taula per a posar el 60-56 a set del final. Hapoel es va ficar en faltes d'equip ràpid i Van Rossom, protagonista absolut d'este inici de l'últim acte, va anotar un tir de mitja distància, la qual cosa unida a un palmeig de Sato posava huit a dalt (64-56) a Valencia Basket a poc menys de sis minuts per al final del partit. Quan millor estava li va caure la quarta falta personal a Van Rossom i Kinsey, el millor dels seus, va anotar el triple. Rafa Martínez va anotar des de la personal i va trobar baix l’anella a Oriola, la qual cosa unida a una esmaixada després de robatori de Sastre i una acció individual de San Emeterio sobre Stoudemire posava el 71-59 a tres minuts per al final. L’aler càntabre ho va pujar a +14, encara que Peterson va replicar amb un triple ràpid. Dos tirs lliures de San Eme, un triple de Jerrells i una safata en transició de Sastre mantenien la renda de seguretat mentre seguien caent els minuts a favor de l'equip de casa. Dos triples d'un San Emeterio pletòric en el moment de la veritat va tancar el primer punt de les semifinals, que es va quedar a València per un marcador de 83-68.