Victòria important i basketaverage davant de FC Barcelona Lassa (76-59)

16/04/2017

Valencia Basket va consolidar el co-liderat de la Liga Endesa amb una victòria en la Fonteta davant el FC Barcelona Lassa per 76-59. L'equip taronja va sumar el 20º triomf en Liga Endesa (el 12º seguit a casa) en un encontre en el qual va anar sempre per davant però que no va poder trencar fins a la meitat de l'últim quart amb un parcial de 7-0 de la mà de Thomas i San Emeterio. Oriola amb 14 punts i San Emeterio amb 12 van ser els més destacats de l'equip taronja.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Mike Tobey. L'equip taronja va començar el partit actiu furtant pilotes i fruit d'açò van arribar els primers punts des del tir lliure de Fernando San Emeterio en una transició. Després d'un triple de Claver, Tobey va anotar la seua primera canastra en la Fonteta des de la mitja distància encara que Perperoglou i Tomic van donar les primeres rendes a l'equip blaugrana. Tobey després de rebot ofensiu i Sikma a anella passada van posar de nou per davant a l'equip taronja i San Emeterio des del tir lliure ho ampliava fins al 10-7 abans d'un nou triple de Claver. Un triple de Sato va neutralitzar la cistella de Rice i Diot des del tir lliure va deixar el marcador en 16-14 al final del primer quart.

Dues cistelles seguides de Sastre van mantindre per damunt a l'equip taronja en l'inici del segon acte, encara que el conjunt blaugrana va trobar l’anella amb més facilitat en els seus primers atacs. Un triple de Will Thomas va posar el 25-20 abans que el partit haguera de parar-se en trencar-se el tauler amb una esmaixada de Diagné. Un triple de Sikma i una cistella des de la mitja distància de Pierre Oriola van posar una màxima de sis punts (30-24 min.17) abans d'un 2+1 de Rice. L'equip català carregava el seu joc ofensiu en Tomic, però un palmeig d'Oriola i un triple de Vives mantenien l'avantatge de sis amb el qual s'arribaria a l'intermedi (35-29).

Una anella passada de Dubljevic va ser la primera cistella de la segona meitat encara que Oleson i Tomic van acostar al FC Barcelona Lassa fins que San Emeterio posava el 39-33 des de la línia de personal al pas pel minut 24. Després d'un triple de Perperoglou, dos tirs lliures de Sastre i una cistella després de rebot ofensiu de Dubljevic van equilibrar les cistelles de Rice i Tomic. Un triple de Dubljevic i dos tirs lliures de Rafa Martínez suposaven el 48-40 i malgrat els tirs lliures de Koponen, un 2+1 de Sato posava nou a dalt a l'equip taronja abans que el partit es parara amb un marcador de 51-43 amb deu minuts per jugar.

Will Thomas des del tir lliure va anotar els primers punts taronja de l'últim acte, encara que Rice va assumir per complet la responsabilitat ofensiva dels seus anotant o assistint a Claver per a posar el 53-48. Tobey va trencar el parcial blaugrana amb una esmaixada i després d'una jugada d'estratègia de fons després de la quarta falta de Rice, Thomas va posar el 57-48 amb una esmaixada. L'equip taronja va defensar la següent acció i després del temps mort de Bartzokas Oriola des del tir lliure va posar una nova màxima (59-48 min.34). Eriksson va anotar el triple des de la cantonada però Oriola li va respondre des de la mitja distancia i després del 2+1 de Tomic, de nou Oriola va respondre amb un ganxo. Un triple de Will Thomas des de la cantonada i una canastra i dos tirs lliures de San Emeterio posaven el 70-55 amb un poc més de tres minuts per al final. Oriola va seguir sostenint a l'equip en atac amb una altra cistella després de bot, la qual cosa unida a una acció individual de San Emeterio i a una altra cistella d'Oriola van permetre a l'equip taronja guanyar també el basket-average particular amb els blaugrana amb un marcador final de 76-59.