Romain Sato: “Per a Obradoiro cada jornada és una final, ens preparem per a un partit dur”

26/04/2017

L’aler Romain Sato ha repassat l'actualitat de l'equip taronja en una setmana en la qual Valencia Basket s'enfronta davant el Rio Natura Monbús (dissabte 29, 19:00h, Fonteta, Movistar+ dial 68) com a líder provisional de la Liga Endesa. Una circumstància a la qual el centrafricà resta importància: “Estar a dalt és sempre l'objectiu que tens en ment quan competixes. I estem entre els millors en la recta final, amb opcions d'acabar ací. Ens queden només quatre partits per al final de temporada, però hem d'anar d'un en un, no pensar més enllà. És veritat que ara mateix estem líders, però no depenem exclusivament de nosaltres mateixos per a acabar ací. L'única cosa que podem fer és centrar-nos a fer el nostre, que és intentar guanyar, i ja vorem si açò ens val per a acabar primers. I ni tan sols pensar més enllà del dissabte, fins i tot del pròxim entrenament. Hem de pensar en l'ara, treballar dur i ja vorem el que passa després”.

 

Amb l'objectiu de la presència en el Playoff aconseguit, acabar entre els quatre primers per a tindre avantatge de pista en l'eliminatòria de quarts és el pròxim repte. Una cosa que en opinió de Sato “per a nosaltres seria molt positiu comptar amb el factor pista a favor, ens sentim molt còmodes jugant enfront dels nostres aficionats, ho hem fet moltes vegades esta temporada. Per açò seria genial garantir-ho. Tant de bo ho aconseguim i açò ens puga ajudar a tindre una trajectòria llarga en el Playoff. Les eliminatòries són sempre molt dures i per descomptat sempre és millor si pots jugar la major quantitat de partits a casa”.

 

L’aler taronja es congratula de que Valencia Basket estiga afrontant les seues primeres setmanes completes d'entrenaments en molt de temps amb els dotze jugadors disponibles per a entrenar: “Crec que és molt positiu per a nosaltres que en este moment de la temporada tinguem a tot l'equip disponible. Gràcies a açò estem entrenant bé, tenim una rotació més llarga per als partits i tots sabem que quan ens toca eixir a la pista podem donar el 100% del que tenim perquè hi ha un company preparat en la banqueta per a fer el mateix. És igual que isques cinc minuts que tres que deu, has d'eixir a la pista a deixar-te tot el que tens. I crec que estar tots va a ser molt positiu per a nosaltres i ens permet preparar-nos bé de cara al Playoff”.

 

Pensant en el partit del dissabte davant el Rio Natura Monbús Obradoiro, Sato recorda que “l'efecte que la necessitat de guanyar per a evitar el descens té en els equips ho vam poder vore de manera molt clara en el partit que jugarem la setmana passada a Sevilla. Mai és fàcil jugar al final de temporada contra equips que estan lluitant per mantindre la categoria. Per a ells cada partit que els queda és una final i una oportunitat d'allunyar-se de baix. Vénen ací sense pressió, sense res que perdre, i si aconseguixen traure una victòria poden pràcticament estar salvats. Sabem açò perfectament, esperem un partit dur i complicat i ens estem preparant per a açò”.


TAGS: