Valencia Basket recupera sensacions en la pista del Movistar Estudiantes (68-87)

10/05/2017

Valencia Basket es va assegurar com a mínim la tercera plaça en la Lliga Regular després d'imposar-se en la pista del Movistar Estudiantes per 68-87. L'equip taronja va dominar el marcador des d'un parcial de 0-12 en el primer quart, va reaccionar sense permetre la remuntada a totes les envestides col·legials i va trencar el partit amb un parcial de 2-13 amb protagonisme per al capità Rafa Martínez amb dos triples seguits que van ser la sentència. En un triomf coral amb el protagonisme molt repartit i amb cinc jugadors amb 10 o més punts, Bojan Dubljevic va ser el més destacat amb 16 punts i 8 rebots. Un triomf en la vesprada del diumenge davant UCAM Murcia asseguraria la segona plaça, amb una ensopegada demà del Real Madrid com a única opció per a poder optar al liderat en l'última jornada.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Un 2+1 de Sastre i una cistella de San Emeterio van donar resposta al bon inici anotador de l'equip col·legial, amb Dubljevic aconseguint segones opcions en el rebot ofensiu. Dos triples de Grimau i Cook van donar una lleugera renda a l'equip estudiantil encara que un altre triple de Van Rossom va retallar fins al 10-9 després de tres minuts de joc. Suton i un triple de Brown disparaven sis a dalt a un Movistar Estudiantes infalible en el tir de tres punts, encara que un parcial favorable amb punts de San Emeterio, Sastre, Sikma i Dubljevic posava de nou per damunt a l'equip taronja (15-17 min.7). Thomas i Diot van ampliar amb cistelles còmodes prop de l’anella el parcial fins a un 0-12 i l'avantatge taronja fins als sis punts, portant a Maldonado a parar el partit amb 15-21. Una cistella després de rebot ofensiu d'Arteaga i un tir lliure de Diot ho deixaven en 17-22 en acabar el primer quart.

Will Thomas i Pierre Oriola van inaugurar el segon acte amb dues cistelles seguides. I Valencia Basket va aprofitar la falta d’encert exterior perquè el pivot català trobara primer baix l’anella a Thomas i anotara una safata per a ampliar la renda a tretze punts (17-30 min.13). La volta al partit de Edwin Jackson va reactivar l'ofensiva estudiantil, i encara que Oriola seguia trobant l’anella en la pintura, Page va anotar de tres per al 24-32. Sikma li va donar la rèplica amb un altre triple, però Wilson li va respondre amb un altre encert des de més enllà de l'arc (27-35 min.16). Jackson i Brizuela van baixar l'avantatge taronja a quatre, encara que Vives va trobar a Sikma primer i a Dubljevic després baix l’anella per al 32-40. De nou la connexió Vives-Sikma va funcionar encara que un 2+0 de Cook manava el partit al descans amb 35-42.

Sastre i Will Thomas van anotar les primeres cistelles del Valencia Basket en la segona meitat, encara que el quadre estudiantil seguia apretant de la mà de Jackson amb un 2+1 i l'encert exterior de Suton per a posar el 43-46. L'equip taronja va encadenar un parell de bones defenses i San Emeterio i Dubljevic van anotar en accions individuals per a estirar de nou la renda visitant, que es va anar de nou a deu punts amb un 2+1 de Dubljevic (43-53 min.24). Suton i la contundència d'Arteaga van començar una reacció que va continuar Edwin Jackson, encara que els tirs lliures de Sastre i Thomas mantenien en huit l'avantatge visitant. El màxim anotador de la Liga Endesa, Edwin Jackson, va assumir el protagonisme amb un triple i dos tirs lliures per a posar en el marcador el 53-56, encara que Romain Sato es va inventar una acció individual per a anotar de dos i després va clavar un triple per a col·locar de nou huit a dalt al Valencia Basket. Brown i Oriola van intercanviar canastres i Jackson va encistellar des del tir lliure per a deixar-ho amb 57-63 amb deu minuts per jugar.

Dubljevic amb una acció individual i un triple del capità Rafa Martínez van posar onze a dalt a l'equip taronja només començar l'últim acte, encara que Brown va contestar ràpid amb un altre triple. Van Rossom amb una safata després de robatori va portar a Salva Maldonado a parar el partit amb 60-70 a un poc menys de huit minuts del final. L'equip taronja va encadenar quatre bones defenses assegurant el rebot i va castigar en l'altre costat amb una cistella de Sikma i un triple de Dubljevic per a anar-se fins al 60-75 a cinc minuts i mig del final. Encara que Wilson va anotar la safata, Rafa Martínez va clavar dos triples consecutius per a ficar a Valencia Basket 19 a dalt a quatre minuts del final (62-81). Wilson i Suton van fer un últim apretó per a retallar, però Diot i Oriola van protegir l'avantatge i Sastre el va deixar en el 68-87 definitiu.