La Fonteta aconseguix el primer punt de quarts (1-0)

20/05/2017

Valencia Basket va sumar el primer punt de l'eliminatòria de quarts del Playoff de la Lliga Endesa amb una victòria sobre el FC Barcelona Lassa (83-61) que suposa el primer triomf taronja sobre el quadre blaugrana en la Fonteta en els seus enfrontaments en post-temporada. En un triomf coral, es va engrandir la figura d'un Bojan Dubljevic (16 punts) que va arreplegar el seu guardó com a membre del Millor Quintet de la Lliga Endesa i que va ser el més destacat al costat d'Oriola i Rafa Martínez (11 punts cadascun). El segon punt de la sèrie es jugarà en el Palau Blaugrana el dijous 25 a les 20:00 hores.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. El pivot montenegrÍ va anotar els primers cinc punts del Valencia Basket per a replicar a la cistella inicial de Tomic i una anella passada de Sikma i un triple del capità Rafa Martínez van suposar un parcial de 10-0 que va portar a Bartzokas a parar el partit (10-2 min.4). Koponen i Rice van trencar el parcial taronja, amb dues cistelles seguides del base nord-americà que van posar a dos al quadre català. San Emeterio es va inventar una acció individual per a anotar, però la combinació de Rice i del finlandès Koponen va provocar que Pedro Martínez parara el partit amb empat a 12. Un triple des de la cantonada de Sastre després d'un robatori de Vives va tornar a posar per damunt a Valencia Basket, encara que Perperoglou li va donar la rèplica en la següent acció per a deixar el marcador en 15-15 al final del primer quart.

Will Thomas va anotar els primers cinc punts del segon acte amb un ganxo i un 2+1 i Oriola es va anar a l’anella amb força per a eixir amb un parcial de 7-0 que va trencar un encertat Koponen. Un 2+1 d'Oriola i un triple després de robar el servei de fons de Diot van posar una màxima de 28-17 a sis minuts per al descans. Renfroe i Perperoglou van contindre un poc l’estirada taronja, encara que Diot va clavar el triple per a mantindre l'avantatge local en nou punts. Oleson i de nou Perperoglou van aprofitar les bones defenses de l'equip blaugrana per a retallar, encara que Sikma es va inventar una acció individual en el pal baix per a entrar en els últims dos minuts del segon quart amb 33-26. Un triple de Dubljevic va retornar la desena d'avantatge a l'equip taronja. I en un últim minut redó, cinc punts seguits de Sikma amb un palmeig i un triple manaven el partit al descans amb 41-26.

La segona meitat va començar amb una cistella després de robatori de Rafa Martínez. I un 2+0 de San Emeterio va replicar a la cistella de Claver i Dubljevic a la de Tomic per a mantindre la renda taronja, que va pujar a +18 amb un triple del capità Rafa Martínez que li portava a entrar en el Top10 de triples anotats en la història de la Liga Endesa (50-32 min.24). Dubljevic amb un ganxo va respondre als punts de Perperoglou i Koponen, encara que Rice assumia el protagonisme ofensiu, un triple de Dubljevic mantenia la renda a quatre minuts del final del tercer quart. I un altre del capità Rafa Martínez i un tir lliure de Dubljevic posaven una nova màxima amb el 59-37. Bartzokas va seguir buscant solucions tàctiques, amb un quintet sense pivot pur, però la defensa taronja provocava pèrdues o tirs complicats del quadre blaugrana i Oriola baix l’anella i San Emeterio en una acció amb un poc de fortuna van pujar la renda local fins als 26 punts abans que s'arribara amb 63-41 amb deu minuts per jugar.

L'equip taronja no va alçar el peu del pedal de la intensitat defensiva i va seguir provocant errors de l'atac blaugrana, que només trobava l’anella a través de la qualitat individual de Rice. Fruit de la bona defensa arribaven les cistelles de Sato i una espectacular esmaixada de Sastre, així com una bona acció entre Vives i Thomas que va culminar l'ala-pivot nord-americà per a mantindre l'avantatge local (71-48). L'equip blaugrana va tirar d'orgull per a retallar el seu desavantatge des de l'encert exterior dels seus tiradors, però Oriola rebia i finalitzava prop de l’anella amb quatre punts seguits per a mantindre l'avantatge per sobre dels vint punts en ingressar en els últims cinc minuts de partit. Un Joan Sastre que va fer un partit completíssim va tindre en estos minuts l'opció de destacar en atac i l'ucraïnès Slava Kravtsov, que hi havia estat allunyat de les pistes per la seua lesió en el menovell del peu esquerre des del 28 de febrer, va ingressar en el partit per a jugar els últims dos minuts i mitjà del partit. Thomas i Diot van aprofitar els errors catalans per a fer una mica més gran la ferida i posar una màxima de +29 abans que el partit acabara amb 83-61.