La Fonteta decidirà el passe a semifinals (91-79)

25/05/2017

La Fonteta decidirà el dissabte 27 a les 18:00 hores el passe a les semifinals de la Liga Endesa després de la derrota de Valencia Basket en la pista del FC Barcelona Lassa en el segon partit de la sèrie dels quarts de final (91-79). L'equip taronja no es va poder refer d'un pèssim segon quart, i encara que va millorar després del descans fins a acostar-se a onze punts, l'encert ofensiu de l'equip blaugrana no li va permetre acostar-se el suficient per a inquietar el triomf local.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. El capità taronja va anotar la primera cistella del partit després del salt inicial, encara que Oleson i Tomic van posar per damunt l'equip local en els primers compassos de l’encontre. Sikma i Dubljevic van contrarrestar el bon inici anotador del pivot croat del FC Barcelona Lassa i un triple de Will Thomas tornava a posar per davant a l'equip taronja (7-9 min.4). Oriola va mantindre igualat l’encontre i Rafa Martínez va replicar el triple de Rice, que es va tirar a l'equip blaugrana a l'esquena en atac en les següents accions per a posar-ho per davant. Una acció individual de Vives i un triple de Sastre posaven l'empat a 18 a dos minuts per a final del primer acte, encara que una cistella final de Perperoglou deixava el marcador en 20-19 després dels primers deu minuts.

Un triple de Sato va respondre a l'encert exterior de Renfroe i Koponen, que unit a la contundència física de Diagné va donar una curta renda a l'equip local que Guillem Vives i Sastre van controlar des del tir lliure (28-26 min.13). Cinc punts seguits de Renfroe van portar a Pedro Martínez a parar el partit amb 33-26, encara que l'avantatge local va seguir creixent i un triple de Oleson tancava un parcial de 12-0 per al 40-26 a tres minuts del descans. Una acció individual de Vives va trencar el parcial però Renfroe va seguir fent mal a la defensa taronja i l'equip blaugrana va castigar les pèrdues visitants per a arribar a manar per 17. Un triple de Vives va trobar la resposta d'un altre de Claver per a deixar el marcador del Palau Blaugrana en 49-32 en arribar a l'intermedi.

Un triple de Claver marcaria un màxim desavantatge de vint punts i malgrat les segones opcions que aconseguia Tomic, els punts de Dubljevic i Sikma i un triple de Rafa Martínez baixaven el desavantatge taronja fins a un nou triple de Oleson. Malgrat que l'equip taronja trobava l’anella amb facilitat de la mà de Dubljevic, també ho feia l'equip blaugrana per a mantindre el seu avantatge al voltant de la vintena. Un 2+1 de Sastre i una cistella de Vives no servien per a retallar a causa de la presència física de Tomic baix l’anella i un triple de Perperoglou. Un nou triple de Vives es va trobar amb una canastra amb addicional de Vezenkov i els minuts seguien caent amb el desavantatge encallat en 19 punts (67-48 min.26). Un triple de Rafa Martínez si va enganxar amb dues cistelles de Sastre i Thomas per a un parcial de 0-7, però dos triples seguits de Eriksson van tornar a estirar l'avantatge local. Dos tirs lliures de Sastre ho deixaven amb 73-59 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb un 2+1 de Sastre i un parell de bones defenses, però la intensitat atlètica de Renfroe va aguantar als seus en les següents accions. Després de la reacció blaugrana, un triple de Diot posava el 77-65 abans de la lesió de Moussa Diagné. Però de nou va aparèixer Renfroe per a defensar la renda local i tornar-la a disparar fins als 16 al pas per l'equador de l'últim quart. Dos triples seguits de Rafa Martínez i Sikma van trobar resposta de Vezenkov i Eriksson, allunyant les opcions de remuntada visitant amb dotze punts d'avantatge de l'equip blaugrana a tres minuts del final (85-73).