Les semifinals es muden a València amb empat a un (90-70)

01/06/2017

L'eliminatòria de semifinals de la Liga Endesa entre Valencia Basket i Baskonia viatja a la Fonteta amb empat a un després que el conjunt de Vitòria es portara la victòria en el segon partit per 90-70. Després d'una primera meitat igualada, el quadre local va obrir bretxa en el tercer quart i es va aprofitar de la falta d'encert taronja en l'últim per a fer créixer la diferència de la mà de Hanga i Ledo. De res va servir el bon partit de Romain Sato, el millor dels valencians amb 18 punts i 7 rebots per a 28 de valoració, ni l'encert exterior de Diot (16 punts amb 4/6 en triples). El tercer encontre de l'eliminatòria es jugarà en el coliseu taronja el dissabte 3 a les 19:00 hores.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Rafa Martínez, Romain Sato, Luke Sikma i Slava Kravtsov. El pivot ucraïnés va anotar la primera cistella del partit i en un inici d'intercanvi de pèrdues, San Emeterio i un triple de Diot contenien els punts de Ricky Ledo (5-7 min.4). Un nou triple de Diot va mantindre per damunt a l'equip taronja fins a l'encert exterior d'un inspirat Ledo. El quadre baskonista es va aprofitar dels errors en el tir lliure de Valencia Basket per a agafar un avantatge de cinc punts. L'equip taronja va millorar en defensa i malgrat que va concedir algunes segones opcions, Dubljevic i Vives ho van baixar a 16-14 des del tir lliure. El pivot montenegrí va respondre a la cistella de Beaubois, però un triple de l'escorta francés del Baskonia deixava el marcador en 21-16 després del primer quart.

Dues cistelles seguides de Romain Sato per a començar el segon acte van retallar a un del desavantatge visitant abans d'un triple de Laprovittola. En una acció de transició, Guillem Vives es va lesionar en el turmell esquerre i després de la retirada del base català, Sato va anotar un triple des de la cantonada (24-23 min.13). Després de la cistella de Tillie, Sastre va empatar el partit i Diot amb una safata va tornar a posar per davant a l'equip taronja (26-28). Dos triples de Ledo i Hanga van tornar a posar per damunt a Baskonia, mentre Valencia Basket aguantava de la mà de Thomas. Ledo va augmentar la renda local a sis punts, però dos triples seguits de Antoine Diot després del temps mort de Pedro Martínez portaven a Sito Alonso a parar el partit amb empat a 36. Ledo es va tirar al seu equip a l'esquena amb cinc punts seguits per a anar-se a 17 en la primera part, encara que San Emeterio i Oriola amb un 2+1 mantenien la igualtat en el marcador. Un parcial final de l'equip baskonista ho deixava en 46-41 en arribar a l'intermedi.

Dubljevic va anotar la primera cistella de la segona meitat i després del tir lliure de Hanga, un triple de Will Thomas tornava a posar a un a l'equip taronja (47-46 min.23). Dues accions positives seguides de Shengelia van tornar a estirar l'avantatge local i Larkin i Hanga ampliaven el parcial a un 8-0 que va portar a Pedro Martínez a parar el partit amb 55-46. Valencia Basket aconseguia anotar malgrat generar-se bons tirs, per la qual cosa un triple de Blazic va ampliar la renda visitant a dotze punts. Amb San Emeterio exercint de base per la lesió de Vives, Sato va trencar el parcial en contra amb el seu segon triple del partit, encara que Tillie també va encertar des de fora. Romain va desembossar l'ofensiva valenciana amb set punts seguits, però Baskonia seguia trobant l’anella per a mantindre un avantatge que va arribar a ser de tretze punts. Dos tirs lliures de San Emeterio i una cistella d'Oriola ho deixaven en 66-57 amb un quart per jugar.

Amb la parella Laprovitolla-Larkin junta en pista, Baskonia va tornar a estirar el seu avantatge davant un Valencia Basket amb problemes per a anotar en l'inici de l'últim acte. Un triple de Hanga va posar catorze a baix a l'equip taronja encara que Sastre i Diot van aconseguir anotar els primers punts valencians de l'últim parcial. Ledo va tornar a aparèixer en el partit per a avortar qualsevol intent de reacció visitant amb set punts seguits i una assistència a Hanga que va disparar la renda local. Amb el partit decidit i el segon punt de l'eliminatòria per al Baskonia, el conjunt local va seguir apretant en defensa davant un Valencia Basket que no trobava més encert que el que arribava de la mà de Sato per a deixar el marcador final en 90-70.