A un partit (2-1) de la segona final de Liga Endesa de la nostra història (75-69)

03/06/2017

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Fernando San Emeterio, Romain Sato, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. San Emeterio va anotar la primera cistella del partit encara que es va carregar ràpid amb dos personals i Hanga amb un triple va posar per davant a Baskonia. Dubljevic i Sastre van equilibrar l’encontre amb dues accions individuals i la connexió entre Diot i el montenegrí posava el 8-6 després de tres minuts i mig d'intensíssim partit. Un triple de Sato i tres punts seguits d'Oriola van donar una xicoteta renda a l'equip taronja, que va pujar a sis amb dos tirs lliures de Sato (16-10 min.7). Cinc punts seguits de Diot van allargar el parcial al 9-0 i l'avantatge local a onze punts fins a una safata de Shengelia. Oriola i Laprovittola van intercanviar cistelles perquè el primer quart acabara 23-14.

Dos triples de Larkin i Beaubois van acostar a tres a l'equip baskonista i malgrat un tir lliure de San Emeterio, un altre triple, en aquest cas de Shengelia, va posar a un al Baskonia i Larkin li va donar la volta al marcador amb una safata per a portar a Pedro Martínez a parar el partit amb 24-25 a poc menys de sis minuts per al descans. Baskonia va arribar a posar-se cinc a dalt amb un parcial d'1-15 que va tallar Sikma des del tir lliure. Larkin va seguir fent mal amb un altre triple i encara que València Basket va començar a trobar el cèrcol de la mà d'Oriola i Diot, Baskonia aguantava l'intercanvi de colps. Un mat en transició d'Oriola va rebre la rèplica d'un altre de Hanga i els tirs lliures de Sato manaven el partit al descans amb 34-37.

La segona meitat va començar amb una cistella des de la mitja distància de Sato, i després de la cistella de Shengelia, Dubljevic i San Emeterio van tornar a posar per damunt al Valencia Basket (40-39 min.22). L'intercanvi de tirs lliures mantenia per damunt al quadre taronja i una cistella de Sato i una esmaixada en transició de Dubljevic posaven quatre a dalt al quadre local. Larkin va haver de deixar el partit en rebre un colp en un xoc i un triple de Diot portava a Sito Alonso a parar el partit amb 49-42 a poc menys de sis minuts per a acabar la el tercer quart. San Emeterio i Diot van allargar la renda local a deu i un triple de San Emeterio va posar el 55-42 amb un parcial de 13-0 abans d'un triple de Ledo. Baskonia va començar a retallar des del tir lliure i amb dues cistelles seguides de Ledo es va posar a tres. Un triple de Thomas va tallar el parcial en contra i després d'un tir lliure de Larkin, Rafa Martínez va clavar un altre triple per a deixar el partit en 61-53 amb deu minuts per jugar.

Valencia Basket es va ficar en bonus després de només minut i mig de l'últim acte, però també va aconseguir dues bones defenses perquè el marcador no es moguera. Baskonia va començar a anotar des del tir lliure i es va posar a cinc, amb Diot en la banqueta amb quatre faltes i sense un base pur en pista. Dubljevic va anotar amb dos tirs lliures els primers punts taronja de l'últim quart encara que Larkin i Blazic acostaven a quatre a l'equip de Vitòria. Valencia Basket no aconseguia anotar però defensava el seu cèrcol i un triple de Diot posava el 66-59 a quatre minuts del final. Ledo va anotar en transició i Dubljevic es va fabricar un ganxo. Larkin va capitalitzar el joc ofensiu dels seus i després d'un robatori va assistir a Hanga per al triple. San Emeterio va anotar un dels seus tirs lliures i Beaubois va anotar per elevació per a posar el 69-66 a minut i mig del final. Antoine va anotar en acció individual, Shengelia va fallar en la següent acció i es va entrar amb 71-66 en l'últim minut. Sastre no va aconseguir anotar, Beaubois va anotar el triple des de la cantonada però Diot va trobar a Oriola per a la cistella baix l’anella per al 73-69 amb deu segons per a acabar. Diot va robar el servei de fons i després de la jugada de pissarra, San Emeterio va ser a la línia de personal per a deixar el marcador en el definitiu 75-69. La cambra partida de la sèrie, que en cas d'acabar en triomf taronja ho classificaria per a la seua segona final de la Liga Endesa, es jugarà el dilluns 5 de juny a les 20:30 hores en la Fonteta.