La U18M de Josep Puerto, a la final del Europeo contra Sèrbia

05/08/2017

La Selecció Espanyola U18M jugarà demà diumenge 6 d'agost a les 20:15 hores la final de l'Europeu de la categoria davant Sèrbia després d'eliminar en semifinals a Turquia (69-71) en un altre partit en el qual va haver de remuntar i que es va decidir en els últims segons. Els xics de Joaquín Prado es van vore obligats a remuntar 14 punts després d'un mal primer quart, però ja manaven al descans i es van refer d'una nova estirada turca amb un parcial de 0-12 en l'últim acte que va resultar decisiu. L'encert en els tirs lliures de Sergi Martínez i un últim rebot de Josep Puerto van certificar el passe a la final.

L’aler d'Almussafes està sent un dels jugadors destacats de l'equip nacional en este torneig, i a més de la seua aportació estadística (8 punts, 6 rebots, 2 assistències, 3 robatoris i 12 de valoració en la semifinal), també està sent important en el treball defensiu del seu equip. Però Puerto no serà l'única representació taronja en la final, ja que en el cos tècnic de la selecció U18M està la llegenda del Valencia Basket Berni Álvarez com a entrenador ajudant. En el partit per la medalla d'or espera Sèrbia, que es va imposar en la semifinal a Lituània per 77-83. L'equip espanyol va compartir grup amb els balcànics en la fase de grups, en un partit que va acabar amb victòria d'Espanya per 70-76.

En la primera meitat, cada equip va tindre un quart. Els turcs es van aprofitar de la falta d'encert d'Espanya i van obrir una diferència que va arribar a ser de 14 punts al pas pel minut 11 (28-14). A partir d'eixe moment, la defensa espanyola va canviar l'esdevenir del partit i una safata després de robatori de Puerto i dos triples consecutius de Cuevas van encendre una remuntada que Sergi Martínez va culminar perquè el partit arribara al descans amb avantatge per a Espanya (36-37).

Mustafa va liderar una nova estirada del quadre turc després del descans, i amb el suport de Saybir i Akyuz, es va arribar amb set a dalt per a Turquia amb deu minuts per jugar malgrat que Parrado aguantava a Espanya. L'avantatge otomà es mantenia fins que un triple de Cuevas va obrir un parcial de 0-7 que va empatar el partit a 60 a cinc minuts del final. Molins i Parra van allargar el parcial a un 0-12 i van elevar la renda espanyola a cinc, encara que Turquia es va refer per a empatar de nou el partit a 2:40 del final.

Parra i Martínez van anotar quan la bola més cremava, i amb dos a dalt per a Espanya, Puerto va interceptar la passada de Mustafá però la pilota solta amb posterior lluita va afavorir a Turquia. No obstant açò, Martínez va robar el servei de fons i anote els dos tirs lliures de la falta posterior per al 67-71 a 12 segons del final. Akuyz va traure el 2+0 i va llançar a fallar el segon llançament, agafant Saybir el rebot i després de fallar en primera instància, provocant la falta de Josep Puerto. L'ala-pivot turc va fallar el primer tir lliure, va llançar a fallar el segon i Puerto va tancar el rebot que segellava la victòria espanyola i el passe a la final.