Josep Puerto, medalla de plata en l'Europeu U18M

06/08/2017

L’aler de L’Alqueria del Basket Josep Puerto es va penjar la medalla de plata en l'Europeu U18M amb la Selecció Espanyola després de la derrota de l'equip nacional en la final davant Sèrbia per 62-74. Després d'una primera meitat igualada, la superioritat en el joc interior dels balcànics els va donar un avantatge en el tercer quart que no van deixar escapar en cap moment. Berni Álvarez, llegenda taronja com a jugador, també es penja este metall, en este cas com a tècnic ajudant del seleccionador Prado. En el seu partit més discret del torneig, Josep Puerto va acabar la final amb 2 punts, 5 rebots i 3 assistències.

I és que l’aler d'Almussafes ha sigut un dels jugadors destacats de l'equip nacional en este torneig, amb una targeta en el global dels set partits d'este Europeu de 9,7 punts, 5,7 rebots, 2,7 assistències, 1,4 robatoris i 11,7 crèdits de valoració.

El jugador del Valencia Basket va eixir com a titular, amb un equip nacional que va mostrar una bona versió des del principi i que no va tardar en agafar xicotets avantatges, malgrat els esforços de Pecarski, per a anar-se guanyant 18-11 al final del primer quart amb les cistelles finals de Parrado i Busquets. Però era Sergi Martínez el que assumia major protagonisme ofensiu, per a fer créixer la renda espanyola fins als onze punts en un inici de segon quart en el qual la defensa espanyola va assecar a l'ofensiva sèrbia. Quan el quadre balcànic va trobar un poc d'encert des de fora i els punts tant en la pintura com en el triple de Miskovic es va acostar a un punt, fins que Ehigitor va trencar el parcial en contra. Al descans es va arribar amb triomf parcial d'Espanya per la mínima (29-28).

Un Miskovic deslligat va obrir la segona meitat amb cinc punts per a posar a dalt a Sèrbia, que va arribar a manar per sis. Un 2+0 de Ehigitor va trencar el parcial balcànic i l'entrada de Cuevas va dinamitzar l'ofensiva espanyola, encara que Pecarski va aparèixer per a defensar l'avantatge serbi i ampliar-la fins al 37-46. Un 2+1 de Sergi Martínez va trobar la resposta d'un triple de Tadic per a arribar amb 40-49 a deu minuts del final. Els dos interiors de Sèrbia van seguir fent mal en la pintura i malgrat els esforços de Sergi Martínez, el millor espanyol en la final, Uskokovic amb un triple ho feia encara més difícil. Cuevas va assumir responsabilitat amb la seua descaradura habitual, però Momirov es va unir al festival serbi perquè la seua selecció entrara 18 a dalt a quatre minuts del final. Sergi Martínez va trobar encert però ja era massa tard i a més Uskokovic protegia la renda balcànica perquè el partit. Parra i Miguel González van donar una estirada per a baixar el desavantatge de la desena, però els balcànics van jugar amb intel·ligència perquè la medalla d'or acabara en mans de Sèrbia per un resultat de 62-74.