Derrota en Nantes davant el FC Barcelona Lassa (63-69)

09/09/2017

Valencia Basket ha caigut derrotat en la semifinal de la Appart City Cup davant el FC Barcelona Lassa (63-69) en un encontre en el que l'equip taronja va millorar en la segona meitat per a baixar el seu desavantatge dels quinze als dos punts en la recta final. En el moment decisiu, un 2+1 de Marc García i un triple de Moerman van fer estèril l'intent de remuntada taronja. Will Thomas amb 14 punts i Tibor Pleiss amb 11 punts, 9 rebots i 19 de valoració van ser els millors en el costat valencià. L'equip taronja jugarà demà a les 12:30 hores la final de consolació d'este torneig davant l'AS Mònaco.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Pedro Llompart, Erick Green, Josep Puerto, Will Thomas i Tibor Pleiss. Després d'una primera cistella de Sanders, Green va anotar dos tirs lliures en la que va ser l'única anotació taronja en els primers minuts. L'equip català va aprofitar eixa falta d'encert per a obrir una xicoteta bretxa (2-9 min.5) fins que Pleiss i Thomas van ajuntar dues cistelles per a reduir el desavantatge. Una cistella de Doornekamp acostava a un punt a Valencia Basket (10-11), encara que l'equip taronja malgrat forçar personals va desaprofitar diversos tirs lliures i dues cistelles fàcils de Diagne tornaven a augmentar l'avantatge català, que es quedava en sis punts en acabar el primer acte (11-17).

El quadre blaugrana seguia trobant a Diagne, encara que una cistella de Vera, un triple de Llompart i una acció individual de Doornekamp van retallar el desavantatge taronja (18-22 min.13). Malgrat que Diagne culminava baix l’anella, un nou triple de Rafa Martínez posava a tres punts a Valencia Basket abans d'un triple de Vezenkov. Green i una cistella en transició de Rafa Martínez contenien l'encert de Sanders (25-29 min.15). Gerun va encadenar dues cistelles seguides i dos tirs lliures de Pressey van tornar a estirar l'avantatge fins als nou punts (25-34) fins que Llompart va tallar el parcial des de la mitja distància. L'equip taronja va millorar la seua defensa en la recta final de la primera meitat però no va aprofitar les seues opcions i es va arribar a l'intermedi amb 27-34.

Vezenkov i Pressey van posar per primera vegada la desena d'avantatge per al quadre blaugrana i una cistella de Marc García i un ganxo de Tomic suposaven un parcial de 0-8 que posava el 27-42 en el marcador. Un 2+1 de Erick Green va ser la primera cistella de la segona meitat i un ganxo de Pleiss acostava a deu a l'equip taronja. Sanders i Moerman tornaven a ampliar la renda blaugrana, però una acció individual de Green i dos encerts seguits de Abalde i Vera ho baixaven a huit (38-46 min.28). Doornekamp des del tir lliure va deixar el desavantatge en sis punts, encara que una cistella de Gerun ho deixava en 40-48 amb deu minuts per a acabar.

Will Thomas va encistellar baix l’anella a passada de Rafa Martínez i un 2+1 de Abalde col·locaven en el marcador el 45-50 a huit minuts i mig per al final del partit. Una cistella des de la mitja distància de Abalde va tornar a posar a cinc a l'equip taronja i Rafa Martínez va tindre un triple per a baixar-ho a dos, encara que el tir no va entrar i Tomic va anotar el ganxo en l'altre costat per al 47-54 al pas per l'equador de l'últim quart. Cinc punts seguits de Marc García només van trobar l'oposició de dos tirs lliures anotats per Pleiss i van tornar a augmentar la renda blaugrana fins als deu punts. Un 2+0 i un mat després del rebot del tir lliure de Will Thomas posaven el 53-59. Diagne i Pleiss van intercanviar cistelles properes i una cistella en transició de Will Thomas acostaven a quatre a Valencia Basket a dos minuts del final. Pressey va fallar i un ganxo en acció individual de Thomas va posar el 59-61. Marc García va aconseguir un 2+1, Will Thomas va traure falta i va anotar els dos tirs lliures però un triple de Moerman després d'una bona defensa taronja pràcticament va posar la sentència al partit. Green no va perdonar des de la personal, però Pressey tampoc ho va fer i el partit va acabar amb triomf blaugrana per 63-69.