Una dolenta segona part condemna a Valencia Basket davant l'AS Mònaco (76-63)

10/09/2017

Valencia Basket va perdre en la final de consolació de la Appart City Cup davant l'AS Mònaco (76-63) en un partit en el que l'equip taronja va estar per davant durant tota la primera meitat però en el qual la dificultat per a anotar en la segona part no li va permetre lluitar pel triomf. Erick Green, amb 14 punts, va ser el millor anotador de l'equip taronja, acompanyat per Will Thomas, Rafa Martínez i Aaron Doornekamp amb 10 punts cadascun.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Pedro Llompart, Erick Green, Alberto Abalde, Aaron Doornekamp i Tibor Pleiss. L'equip taronja (vestit de negre per a l'ocasió) va començar bé el partit amb un 2+1 de Green, un ganxo de Pleiss i una safata de Llompart per a posar el 2-7 en els primers compassos de la trobada. Kikanovic va assumir el pes ofensiu dels seus amb dues cistelles seguides, però una acció individual de Abalde i un triple de Doornekamp posaven el 6-12 al pas pel minut 4. Llompart des del tir lliure aguantava l'avantatge taronja abans dels primers minuts de la pretemporada per a Andrés Rico en el lloc de base. La segona cistella d'un Abalde encertat en els dos costats i el segon triple de Doornekamp posaven per primera vegada la desena d'avantatge (10-20 min.8). Lacombe i Rafa Martínez van intercanviar punts i Will Thomas forçava personals per a acudir a la línia del tir lliure, però dos encerts finals d'Amara Sy deixaven el marcador en 18-24 al final del primer quart.

Un alley-oop baixat per Pleiss trencava un inici de segon acte marcat per la precipitació i les pèrdues dels dos equips, amb Lacombe convertit en l'únic referent ofensiu de l'equip monegasc per a acostar-se a quatre punts (22-26 min.13). Will Thomas amb dues cistelles, una des de la mitja distància i una altra després de finalitzar una bona acció col·lectiva, aguantava les accions individuals d'un Lacombe encertat (10 punts en este moment de partit) i la facilitat anotadora de Kikanovic, que van posar a dos a l'AS Mònaco al pas per l'equador del segon quart. Evans va empatar el partit a 30 amb un espectacular mat en transició, però Green va assumir galons per a inventar-se dues safates després d'acció individual i mantindre per damunt a l'equip valencià. El tercer triple en tres intents de Doornekamp donava un poc de renda a l'equip taronja (33-39 min.17), encara que Kikanovic encadenava cistelles perquè els seus no s'allunyaren massa. L'intercanvi de tirs lliures va afavorir a un Valencia Basket més encertat que el seu rival, la qual cosa unida a una nova acció individual de Green que va acabar amb un 2+1, manava el partit al descans amb un resultat de 36-44.

Encara que la segona meitat va començar amb un tir lliure de Green per una tècnica a la banqueta del rival, Robinson i Lacombe van ficar a l'AS Mònaco més ràpid en partit després de l'intermedi i van baixar la renda taronja a tres després d'una cistella de Kikanovic. La falta d'encert i les pèrdues impedien anotar a l'equip taronja, que va encaixar un parcial de 8-0 que quasi va consumir tota la seua renda. En eixe moment va tornar a aparèixer Green per a inventar-se una cistella amb addicional per a controlar danys (44-48 min.24) encara que l'equip monegasc encadenaria quatre punts per a empatar de nou el partit a la meitat de la tercer quart. Robinson i Sy feien més gran la ferida taronja per a un Valencia Basket amb molts problemes per a anotar. Un triple d'Amara Sy i un altre de Lacombe van posar deu a dalt al Mònaco, que manava per 59-49 a deu minuts del final.

El conjunt monegasc va arribar a manar per 16 punts en l'inici de l'últim quart després d'una antiesportiva xiulada a Llompart que va acabar amb una jugada de quatre punts i que va posar en el marcador un 65-49 que es va mantindre una bona estona pels errors i imprecisions de tots dos equips. I van ser Evans i Craft els que van moure eixe marcador amb sengles cistelles que van ampliar el parcial de la segona part fins a un 33-4. El capità Rafa Martínez amb dos triples seguits i dos tirs lliures va activar lleugerament l'ofensiva taronja, però l'AS Mònaco va seguir apretant per a no cedir massa terreny. Dos triples seguits de Llompart i Will Thomas van posar a nou a Valencia Basket (72-63) però ja ficats en l'últim minut i sense massa marge de recuperació. De fet, l'AS Mònaco va encertar des del tir lliure per a deixar el marcador final en 76-63 i portar-se el triomf.