El Trofeu Ciutat de València arriba a les 24 edicions

14/09/2017

Valencia Basket posa el diumenge punt final als seus partits de preparació amb la disputa de la XXIV edició del Trofeu Ciutat de València, que servirà com a posada de llarg davant el seu públic del nou projecte per a la temporada 2017/18 i en el qual per primera vegada s'enfrontarà a un rival del principat d'Andorra en la seua presentació. Entre els actes previs a l'inici del partit destaca la cerimònia en la qual s'elevarà al sostre de la Fonteta al costat de la resta de títols del Club l'estendard de la Liga Endesa guanyada la passada temporada.

 

El 17 de setembre, des de les 18:00 hores, comença la vesprada que encén la metxa del bàsquet en la Fonteta per a la nova campanya amb la presentació dels equips de Planter i Escola. Immediatament després vindrà la presentació dels jugadors del primer equip i el cos tècnic per a la temporada 2017/18, que saltaran a pista amb una cançó triada per ells mateixos. Després de la finalització dels actes de presentació, donarà començament el partit davant el conjunt andorrà

 

Rècord d'equips de Planter i Escola

Abans de la presentació del primer equip, serà el torn de prendre el parquet de la Fonteta dels equips de formació. A menys de dues setmanes per a l'engegada de L’Alqueria del Basket, seran presentats un total de 50 equips de Planter i Escola sobre la pista, tot un nou rècord, per la qual cosa es reuniran més de 500 xiquets i xiquetes sobre el parquet de la Fonteta.

 

Per quart any consecutiu, els equips femenins de Valencia Basket també seran protagonistes en els prolegòmens i desfilaran al costat dels seus companys dels equips masculins. L'equip EBA i el Sènior Femení, que viurà la seua segona temporada en Liga Femenina 2 i que seran nomenades una per una per a saltar a la pista, posaran el colofó a l'eixida dels equips de L’Alqueria del Basket.

.

La Liga Endesa 2016-17 puja al cel de la Fonteta

Amb l'equip ja format en el centre de la pista de la Fonteta i abans de la interpretació de l'himne regional, un estendard que recordarà per sempre el títol de la Liga Endesa aconseguit en la temporada 2016-17 pujarà cap al sostre del pavelló de la Fonteta, per a unir-se als altres quatre títols de la història de l'entitat. Un moment molt emotiu que de ben segur els aficionats del València Basket no es voldran perdre.

 

MoraBanc Andorra, debutant en el Ciutat de València

Una vegada acabats els actes previs, arribarà el moment de tornar a vore al Valencia Basket en la Fonteta, una cosa que no ocorria des del màgic quart partit del Playoff Final de la temporada passada. El rival en esta ocasió serà el MoraBanc Andorra, que per primera vegada participarà en el Trofeu Ciutat de València i que es convertix en el 18º equip diferent que visita la Fonteta per a participar. Andorra és el sisè país que té un equip participant en el Ciutat de València, que en la seua llarga trajectòria ha enfrontat al Valencia Basket contra equips espanyols, portuguesos, grecs, croats i italians.

 

Domini taronja en les últimes temporades

La del pròxim diumenge és la vint-i-quatrena edició del Trofeu Ciutat de València, que es va disputar per primera vegada en 1994. En les 23 edicions jugadres fins al moment, l'equip taronja s'ha imposat en 18 d'elles. Valencia Basket ha guanyat les últimes 8 edicions del Trofeu Ciutat de València, i 12 de les últimes 13.

Palmarés Trofeu Ciutat de València

Edició

Any

Campió

Subcampió

Tercer

1994

FC Barcelona

7up Joventut

Pamesa Valencia

1995

Pamesa Valencia

C.B. Llíria

Oporto

1996

Pamesa Valencia

Estudiantes Argentaria

 

1997

Pamesa Valencia

Adecco Estudiantes

Valvi Girona

1998

Pamesa Valencia

Adecco Estudiantes

 

1999

Estudiantes

Pamesa Valencia

 

2000

Pamesa Valencia

Adecco Estudiantes

 

2001

Tau Vitoria

Pamesa Valencia

 

2002

Pamesa Valencia

Olympiacos

 

10ª

2003

Cibona Zagreb

Pamesa Valencia

 

11ª

2004

Pamesa Valencia

Adecco Estudiantes

 

12ª

2005

Pamesa Valencia

Lottomatica Roma

 

13ª

2006

Pamesa Valencia

Alba Berlín

 

14ª

2007

Pamesa Valencia

CB Granada

 

15ª

2008

MMT Estudiantes

Pamesa Valencia

 

16ª

2009

Valencia Basket

Meridiano Alicante

 

17ª

2010

Valencia Basket

Asefa Estudiantes

 

18ª

2011

Valencia Basket

Unicaja

 

19ª

2012

Valencia Basket

Cajasol

 

20ª

2013

Valencia Basket

Cajasol

 

21ª

2014

Valencia Basket

CAI Zaragoza

 

22ª

2015

Valencia Basket

Iberostar Tenerife

 

23ª

2016

Valencia Basket

Movistar Estudiantes

 

 

 

 


TAGS: