Reacció i més rodatge, encara sense premi (66-72)

17/09/2017

València Basket cau en el seu partit de presentació en un partit en què va tornar a jugar Dubljevic després de l'Eurobasket. La reacció de la segona part va ser insuficient per a aconseguir el triomf.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Pedro Llompart, Erick Green, Alberto Abalde, Aaron Doornekamp i Tibor Pleiss. Després d'una cistella inicial dels andorrans, Pleiss i cinc punts seguits de Green van donar un xicotet avantatge a l'equip taronja (7-2 min.3), encara que Walker amb un triple i dos tirs lliures de Diagne equilibraven el marcador. Un triple de Albicy i una canastra de Walker va ampliar el parcial visitant a 0-10, trencat per una cistella des de la mitja distància de Pleiss (9-13 min.7). Green va encadenar una cistella des de la mitja distància i un mat després de robatori que va portar a Peñarroya a parar el partit amb 13-15. Després del temps mort, les mans ràpides de Albicy van propiciar cinc punts fàcils per als seus, la qual cosa unida a dos tirs lliures de Karnowski van posar nou a dalt al MoraBanc Andorra, amb el resultat de 13-22 al final del primer acte.

Un mat de Will Thomas va baixar el desavantatge, que va arribar a ser de tretze punts de la mà d'un Jaime Fernández que es fabricava els punts en accions individuals. Erick Green va trobar a Rafa Martínez en la cantonada per al triple i va traure una falta per a anotar dos tirs lliures, però MoraBanc Andorra no deixava d'anotar (20-30 min.14). L'equip taronja va millorar en defensa, però no va encertar amb els bons tirs que generava fins que Pleiss va assumir el protagonisme amb dues cistelles seguides. No obstant açò, amb accions després de rebot ofensiu i després d'un nou triple de Albicy, MoraBanc Andorra va pujar el seu avantatge fins als catorze punts. Doornekamp amb cinc punts seguits tractava de retallar el desavantatge local abans del descans però el quadre andorrà es recolzava en Colom i Walker per a marxar-se al descans amb un marcador de 31-47.

Pleiss i Rafa Martínez amb quatre punts seguits van començar anotant la segona meitat, en la qual l'equip taronja va lluir la seua segona equipació blava nit. Un triple des de la cantonada de Doornekamp i una pilota interior culminada en cistella per Pleiss van baixar el desavantatge de la desena (42-51 min.24) encara que MoraBanc Andorra mantenia estable la seua renda amb triples de Colom i Jelinek. Valencia Basket va encadenar diverses bones defenses i des del tir lliure Green i Abalde van baixar el desavantatge a set punts. I malgrat que va seguir defensant a un alt nivell, no va trobar encert en atac per a seguir arrapant la renda andorrana, que va tornar a pujar a onze amb dues accions seguides de Karnowski per a deixar el marcador en 50-61 amb deu minuts per jugar.

En un mal començament de cambra de l'equip valencià, MoraBanc Andorra va castigar els errors del Valencia Basket per a tornar a agafar 15 punts d'avantatge. Rafa Martínez amb un triple va anotar la primera cistella taronja de l'últim quart però Karnowski i Jelinek ampliaven el parcial a favor del quadre visitant per a posar el 53-70 al pas per l'equador de l'últim quart. Set punts seguits de Erick Green posaven a Valencia Basket a deu faltant tres minuts i vint segons per al final. I després del temps mort de Peñarroya, una antiesportiva de Albicy li va donar dos tirs lliures a Green (anotant un) i una bola extra que va acabar els àrbitres xiulant falta en atac de Dubljevic. A contrarellotge, Doornekamp va anotar un triple i Dubljevic després del rebot d'atac va posar el 66-71 a 1:18 per a acabar, després d'un parcial de 13-1. Karnowski va fallar dos tirs lliures i Valencia Basket va fallar dos intents de triple per a apretar del tot el partit, encara que la pilota que es perdia per banda afavoria a l'equip local amb 46 segons per a acabar. L'equip valencià va disposar d'altres tres opcions des del triple gràcies a l'esforç en el rebot ofensiu de Will Thomas, però cap d'elles va entrar i malgrat que Jaime Fernández només va aprofitar un tir lliure, ja no va haver-hi temps per a la remuntada taronja en un partit que va acabar amb derrota per 66-72.