Valencia Basket s'alça amb la Supercopa Endesa #Supercampions (63-69)

23/09/2017

Valencia Basket s'ha convertit en el campió de la Supercopa Endesa després de superar per 63-69 a l'amfitrió del torneig,  l'Herbalife Gran Canaria. Amb aquesta victòria, el club taronja es fa amb la seua primera Supercopa i completa d'esta manera el seu palmarès amb 6 títols.

El tècnic Txus Vidorreta arrancava la final repetint en el seu quintet les aparicions de Guillem Vives, Erick Green i Tibor Pleiss. Joan Sastre i Will Thomas entraven al lloc de Fernando San Emeterio i Aaron Doornekamp respectivament. La primera cistella del partit va caure de part dels valencians amb el mat de Pleiss després d'una gran assistència de Guillem Vives. L'Herbalife Gran Canària trobava espais a la zona del conjunt taronja amb accions de Gal Mekel i McKissic per mantenir-se al marcador. L'encert no arribava a Erick Green en els tirs oberts que intentava i el tècnic bilbaí donava entrada a Rafa Martínez al seu lloc. La lluita de Will Thomas en el rebot ofensiu permetia a Guillem Vives anotar el primer triple de la final (6-7). Eulis Báez, un triple de Paulí i Balvin permetien als canaris obtindre el seu primer avantatge (13-7). Txus Vidorreta ho parava. Fernando San Emeterio aconseguia desencallar l'atac del quadre taronja amb dos entrades a cistella marca de la casa (13-11). El primer quart arribava a la fi amb una entrada a cistella d'Antoine Diot, que anotava a taula els seus primers punts per empatar la final a 13.

Paulí estrenava el segon quart amb un nou triple des del cantó. Davant la intensa defensa groga, Antoine Diot tornava a trobar l'anella esgotant la possessió. L'experimentat Albert Oliver anotava de forma inversemblant en un triple a una cama (21-15). Paulí i Eriksson en penetració permetien a Herbalife Gran Canària fer-se amb un parcial de 10-0 (25-15). Valencia Basket no trobava espais. Báez, de nou, i un triple d'Eriksson des de 7 metres ampliaven l'avantatge per als locals (32-17). El desencert des de la línia de tres obligava els de Txus Vidorreta a intentar-ho per dins i Dubljevic i Erick Green ho aconseguien obligant a Luis Casimiro a detindre el joc amb el 32-23, marcador amb el qual s'arribava al descans.

McKissic anotava els primers punts del tercer quart en un triple i San Emeterio responia de la mateixa manera en la següent jugada. El duel estava damunt la taula, San Emeterio superava McKissic per posar als taronja a només 2 punts (35-33). Encara que només havien passat 3 minuts, Casimiro es veia obligat a parar el partit. En tres ocasions més, un superlatiu San Emeterio trobava l'anella superant a McKissic per donar-li la volta al marcador i posar el 37-41 per als taronja reiniciant la final. 13 punts en aquest quart per al santanderí que demanava el canvi després de queixar-se de la seua cama. Pablo Aguilar protagonitzava la reacció canària amb un triple i un vistós mat per empatar a 44. Dos ganxos de Pleiss sobre Balvin mantenien a Valencia Basket per davant al final del tercer quart amb tot per decidir (46-48).

Dubljevic amb un ganxo a la mitja volta i Erick Green amb un tir a taula mantenien la ratxa en atac per als de Txus Vidorreta (46-52). El triple d'Antoine Diot portava el +7 per als taronja, màxim avantatge fins a este moment. Eriksson, Paulí i un 2 + 1 de Fischer mantenien al partit a Herbalife Gran Canària a 4 punts (55-59). Les defenses s'intensificaven a mesura que s'acostava el desenllaç, 57-61 a 2 minuts del final. La pressió ambiental augmentava al Gran Canària Arena després del triple d'Eriksson que posava els seus a 1 punt (60-61). Erick Green responia de la mateixa manera i feia el mateix de forma consecutiva Eriksson (63-64). Green, a 6 metres donava a Valencia Basket un avantatge de 3 punts crucial a falta de 45 segons (63-66). Les opcions canàries s'esgotaven amb la cistella il·legal que feia Pasecnicks al rebot restant només 25 segons. Un tir lliure de Dubljevic i una esmaixada de Joan Sastre a l'última possessió del partit portaven a Valencia Basket a aconseguir la Supercopa Endesa per 63-69.

Valencia Basket aconsegueix d'esta manera el segon títol en 2017, el sisè de la seua història després de la recent Liga Endesa. El MVP del torneig va ser per a Erick Green, autor de 7 dels 21 punts de l'últim quart.