L’Alqueria del Basket obri les seues portes al món

27/09/2017

ValenciaBasket ha posat hui en marxa les instal·lacions de L’Alqueria del Basket, elmajor centre de bàsquet de formació d'Europa. Les instal·lacions, impulsades através de la Fundació València Bàsquet 2000, naixen amb la intenció deconvertir-se en un centre generador de talent i formació en valors per aldesenvolupament del bàsquet i acolliran l'activitat de tots els equips de planteri escola de l'entitat.


Ací pots vore tota la presentacióL'obra,dissenyada per l'estudi valencià ERRE Arquitectura, ha passat de ser un somnisobre plànol a una realitat completament operativa en només 16 mesos. Un tempsd'execució rècord que ha permès que L’Alqueria del Basket estiga a ladisposició dels usuaris varis mesos abans de l'inicialment previst.


Lainversió realitzada, al voltant de 18 milions d'euros, ha sigut coberta al 100%per Juan Roig a nivell personal, com a continuïtat de la labor de mecenatge queporta fent des de fa 31 anys pel basket i l'esport a València.

 

Una instal·lació única aEuropa

L’Alqueriadel Basket es convertix en la major instal·lació de bàsquet de formaciód'Europa, amb una extensió total de 15.000 m2, albergarà 13 pistes de basket: 9cobertes equipades amb parquet i quatre exteriors. Totes elles amb els seuscorresponents vestuaris, gimnàs i zona mèdica, per a la pràctica del bàsquet deformació en les millors condicions, atesos per prop d'un centenar deprofessionals. Tots els servicis necessaris per a convertir-la en un espaiperfecte per a albergar tot tipus de campionats de bàsquet tant a nivell declubs com de seleccions. La distribució de les pistes permet que es disputenfins a 13 encontres de competició al mateix temps, a més, compta amb una pistaprincipal en un recinte individual, preparada per a entrenaments d'elit ialtres partits.Estracta d'un recinte pensat per a la formació completa dels nostres esportistes,ja que compta amb una sala específica que permetrà als jugadors i jugadoresavançar en els seus estudis entre entrenaments. D'esta forma, es busca apostarper una correcta conciliació d'esports i estudis.Lesnoves instal·lacions s'han construït en terrenys municipals cedits per convenial club per als pròxims 50 anys, després dels quals la parcel·la i lesinstal·lacions es revertiran de nou a la ciutat.

 

Centre de generació detalent

L’Alqueriadel Basket pretén ser un centre de generació de talent i de formació de valorsde la Cultura de l'Esforç. Acollirà als 49 equips que componen l'actual Escolai Planter del Valencia Basket i als seus entrenadors i responsables, que finsara es trobaven repartits en diferents emplaçaments de la ciutat de València.


Estesinstal·lacions no només beneficiaran als joves taronja sinó que també suposa unimportant estímul per al desenvolupament del nostre esport a la ComunitatValenciana i per al bàsquet en general. Una formació que també posarà l'accentsobre els entrenadors, amb activitats especials de formació contínua, baix lasupervisió d'Andreu Casadevall i Esteban Albert. Tot açò convertix també aL’Alqueria del Basket en un centre de formació de formadors, que igual que elsjugadors que isquen d'ella, ho faran amb un inequívoc “Segell Alqueria”.

 

El Mur dels Somnis

Unexemple d'este segell és "El Mur dels Somnis". Situat al costat de lapista principal de L’Alqueria del Basket, s'alça amb els noms dels jugadors ijugadores que, havent passat per alguna de les categories de formació del club,han debutat amb el primer equip en partit oficial en la màxima categorianacional o en competició europea. Un mur que conté 40 noms i que anirà creixentamb els assoliments dels xics i xiques que cada dia s'esforcen en elsentrenaments i partits defensant la nostra camiseta.

 

Espais amb història i nompropi

L’Alqueriadel Basket comptarà amb espais que arreplegaran en el seu nom a personalitats ifites que han marcat la història del club. L'entrada a L’Alqueria, situada enel carrer serà batejada com la Plaça Cultura de l'Esforç, i vorà entrar cadadia les il·lusions dels més joves.

Dinsdel recinte, els dos jugadors més emblemàtics de la història del club, VíctorLuengo i Nacho Rodilla, donaran nom a les pistes cobertes 1 i 2. La salad'entrenadors s’anomenarà Sala Miki Vukovic, i la sala d'estudi rebrà el nom deSala 16 de juny de 2017, en referència a la màgica data en la qual es vaaconseguir el títol de la Liga Endesa.


Enel transcurs de l'acte d'inauguració, Juan Roig ha manifestat que "naix a València el que aspirem sigauna gran infraestructura de bàsquet base a Europa. Una instal·lació per als mésde 500 xiquets i xiquetes, formadors i entrenadors de l'escola. Perquè estiguenen les millors condicions de formació. I així contribuir a desenvolupar el bàsqueti els seus valors i que esta 'escola valenciana' se senta a tot el món"."Una instal·lació per a donar a lasocietat de la Comunitat Valenciana", que segons ha destacat "a poc a poc l'estem convertint a laComunitat de l'Esport".


Elpresident de la Fundació València Bàsquet 2000 i conseller delegat de ValenciaBasket, Paco Raga, ha volgut “agrair al'Ajuntament de València, veïns, col·legi Els Arts i en general a totesaquelles persones i institucions que han participat amb el seu esforç i treballen la construcció i posada en marxa d'esta instal·lació per a fer possible que estesomni es faça realitat”. Raga ha afegit que “de forma particular volem agrair-li al propietari i mecenes Juan Roigque amb la seua il·lusió i esforç personal faça realitat este projecte quepermetrà potenciar la formació de les noves generacions del bàsquet”. Elconseller delegat va voler concloure explicant que “volem que L’Alqueria del Basket siga una instal·lació oberta a lasocietat”.Enl'acte d'obertura han participat el president de la Generalitat Ximo Puig il'alcalde de València Joan Ribó, així com molts altres representants de la políticamunicipal i autonòmica. Tampoc han faltat a la cita les plantilles dels primersequips masculí i femení, exjugadors, exentrenadors tant d'elit com de formació.

 

Eltorn per als xiquets i xiquetes que van a disfrutar de L’Alqueria arribarà estavesprada a les 18:00 hores amb la “Festa del Basket”, en la qual el capità delprimer equip masculí Rafa Martínez i la capitana del primer equip femení LelesMuñoz li donaran la benvinguda a tots els joves esportistes i als seus pares iels convidaran a estrenar les pistes de la instal·lació jugant diversospartits.

 


TAGS: