Partit d'altura, amarg final (82-86)

15/10/2017

El Real Madrid es porta la victòria de la Fonteta en un partit dur en què els taronja van manar en el marcador fins i tot a 32 segon del final, però que els blancs van rematar. Enorme desgast de l'equip venint d'un dur partit a Moscou, i primera derrota de la temporada en la Lliga Endesa.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Erick Green, Joan Sastre, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Thomas després d'un rebot ofensiu va anotar la primera cistella del quadre taronja en un inici de defenses agressives i intercanvi d'errors del que Taylor va traure primer al Real Madrid amb un 2+1. Una acció individual de Green i una cistella després de rebot ofensiu de Dubljevic equilibraven un altre 2+1, en este cas de Ayón (6-8 min.4). Un triple des de la cantonada de Will Thomas va posar a un a l'equip taronja, encara que Felipe Reyes castigava concedint segones opcions al seu equip per a posar el 9-13. Rafa Martínez i Pleiss van retallar el desavantatge taronja per dues vegades i malgrat els esforços de Ayón per defensar la renda visitant, un triple de Rafa Martínez va posar a un al Valencia Basket i una safata de Abalde va portar a Laso a parar el partit amb el primer avantatge taronja (18-17), resultat amb el qual acabaria el primer acte.

Un triple i un 2+0 de Doncic en els primers segons del segon acte, units a una passada de l'eslovè per al mat de Kuzmic li van donar la volta al marcador amb un parcial que Abalde va tallar amb una cistella en transició. Will Thomas evitant el tap de Randolph va posar a un a l'equip taronja (23-24) encara que un triple del propi Randolph i una safata de Doncic tornaven a posar sis a dalt a l'equip blanc. Un triple de Sastre des de la cantonada es va trobar amb dues accions de talent pur de Doncic, i estes amb un nou triple, en este cas de Green, per a posar el 29-33 a tres minuts i mig per al descans. L'escorta taronja tractava d'apretar el marcador, i malgrat que Randolph seguia fent mal en l'altre costat, un triple de Doornekamp posava el 33-37. Dos triples de Campazzo i Randle van disparar l'avantatge madrileny fins als nou punts, encara que Erick Green seguia traient personals al nou base blanc per a anar a la línia i després d'una bona defensa sobre Doncic, un triple de Sastre sobre la botzina del descans deixava el marcador en 39-43.

Will Thomas penjant-se de l’anella va aconseguir la primera cistella de la segona meitat, però l'equip taronja no va aprofitar la falta d'encert inicial del Real Madrid i un 2+1 de Luka Doncic va ser la primera anotació visitant de la segona meitat. Pleiss i Sastre van seguir tirant carbó a la caldera ofensiva taronja per a mantindre a tres a l'equip taronja malgrat la capacitat de generar punts de Ayón (47-50 min.25). Després de dos rebots ofensius, un tir obert de Doornekamp va posar a un al quadre local i en l'acció del triple convertit per Campazzo, els àrbitres van apreciar antiesportiva en la lluita pel rebot de Ayón, la qual cosa va acabar amb una tècnica a la banqueta visitant. L'equip taronja va anotar els tres tirs lliures d'eixa acció i Doornekamp va completar des de la mitjana distancia una jugada de cinc punts per a posar per damunt al Valencia Basket (54-53 a 2:54 del final de quart). L'equip taronja va tancar la seua anella en les dues accions següents i va trobar a Pleiss baix el cèrcol per a portar a Laso a parar el partit amb 58-53. Randolph amb un triple va tallar el parcial en 13-3 i després de la fallada de Abalde, un altre triple de l'ala-pivot nord-americà amb passaport eslovè va tornar a posar per damunt al conjunt blanc. Rafa Martínez va anotar el triple després del rebot ofensiu, Randolph va empatar i Pleiss des del tir lliure va posar el 62-61 amb el qual es va arribar a deu minuts per a acabar.

Kuzmic i Randolph van liderar un parcial a favor del Real Madrid per a tornar a posar-se per davant, amb un 2+1 de l'ala-pivot per a posar el 62-69 a huit minuts del final. Pleiss va baixar un alley-oop i Green va anotar des del tir lliure per a acostar a cinc a l'equip taronja, però Carroll va anotar el seu primer triple per a posar en huit la renda visitant. Erick Green es va inventar la cistella en una acció individual però Doncic va aprofitar una acció embrollada per a anotar una safata i posteriorment per a posar deu a dalt als seus amb un coast to coast. Dos triples seguits de Will Thomas enxufaven per complet a Valencia Basket al partit (74-78) amb 3:26 per a acabar el partit. Ayón només va anotar un des de la personal i Sastre va trobar el buit per a clavar el triple que posava el 77-79. Randolph va fallar el tir següent i Doornekamp va anotar un triple que posava d nou damunt al Valencia Basket (80-79). Ayón va envoltar amb el braç a Thomas per a aconseguir anotar la cistella, Green no va trobar el cèrcol però tampoc el Real Madrid, i Doornekamp va capturar el rebot del seu propi triple per al 82-81. L'equip blanc va atacar amb paciència i va trobar a Taylor en la cantonada, que va anotar el triple. Ayón va interceptar el pas i el Real Madrid va atacar llarg per a acabar trobant la cistella de Campazzo, que posava el 82-86 amb el qual acabava el partit en la Fonteta.