La quarta en Liga Endesa arriba amb emoció a Múrcia (91-93)

22/10/2017

Valencia Basket va mantindre la seua condició d'invicte fora de casa en Liga Endesa amb una patida victòria en la pista del UCAM Múrcia per 91-93. Un ganxo de Bojan Dubljevic (17 punts i 7 rebots) va certificar el triomf taronja en un partit en el qual l'equip valencià va dominar al principi amb un inici excel·lent, on a l'encert murcià en el triple amb un espectacular Benite (29 punts) es va menjar tota la renda visitant i on un parcial final de 0-12 va permetre a l'equip taronja arribar al cara o creu final que va resoldre el pivot montenegrí. El capità Rafa Martínez, en la vesprada en la qual puja fins al setè lloc de l'històric de triples en l'ACB, amb 17 punts i l'alemany Pleiss amb 14 punts i 9 rebots van ser els altres jugadors més destacats.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Erick Green, Joan Sastre, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Un triple del base belga va replicar al bon inici ofensiu de l'equip murcià i quan l'equip taronja va millorar darrere, no va aprofitar les segones opcions que aconseguia Dubljevic. El segon triple de Van Rossom va equilibrar l’encontre i un mat en transició de Thomas va donar el primer avantatge al quadre valencià (8-10 min.5). Un 2+1 de Abalde i una cistella de tres amb la que Rafa Martínez igualava a Rafa Jofresa com el setè millor triplista històric en la Liga Endesa donaven un xicotet avantatge de cinc punts a l'equip taronja. I dos tirs lliures del capità van posar el 12-19 a dos minuts i mig del final del primer acte. L'equip taronja va tancar la seua anella en les següents accions i va ampliar el parcial fins a un 0-12 amb dues accions individuals de Pleiss per a deixar el marcador en 12-26 al final dels primers deu minuts.

Un 2+1 de Vives, dos tirs lliures de Rafa Martínez i un ganxo de Pleiss van fer més gran la ferida (12-33 min.12) fins que Benite va parar el parcial en 0-19 anotant un triple. Malgrat que l'atac murcià es va activar un poc, Will Thomas i un triple de Dubljevic mantenien estabilitzada la renda visitant. Malgrat que Benite i Delía assumien la responsabilitat ofensiva de l'equip murcià, un triple de Will Thomas i un ganxo de Dubljevic deixaven el marcador en 24-43 al pas per l'equador del segon quart. Green, trobant baix l’anella a Pleiss o encistellant des de la mitja distància, controlava l'encert ofensiu de Benite. Cinc punts seguits de Lukovic i un triple de Benite baixaven l'avantatge visitant a tretze punts. I dos triples seguits de Urtasun i Hannah posaven el 44-51 amb el qual es va arribar al descans.

Benite i Delía van baixar per dues vegades a cinc l'avantatge taronja i tres tirs lliures de l'internacional brasiler van posar el 51-53 després de dos minuts de segona part. En un inici de segona meitat molt travat, Valencia Basket es va ficar prompte en bonus i Benite va empatar el partit abans que un mat de Pleiss suposara els primers punts de l'equip valencià en la segona meitat. Un palmeig de Tumba va posar per davant a l'equip murcià per primera vegada des del primer quart, encara que dos tirs lliures i un triple del capità Rafa Martínez donaven un poc d'aire a l'equip taronja. I un triple de Vives va portar a Ibon Navarro a parar el partit amb 57-64 a quatre minuts del final del tercer quart. Urtasun i Soko ho van baixar a tres, però Dubljevic va encadenar dues accions positives per a mantindre el marcador en 63-68. Pedro Llompart va ingressar en el partit i Dubljevic seguia mantenint a l'equip des del tir lliure malgrat l'encert de Urtasun en l'altre costat, que després d'un robatori va posar a un als seus. Una acció individual de Abalde deixava el marcador en 69-72 amb deu minuts per jugar.

L'últim quart va començar amb una cistella des de la mitja distància de Rafa Martínez i dos tirs lliures anotats per Lukovic. Delía tornava a posar a un a l'equip local i Lukovic des del tir lliure empatava el partit a 74 amb poc menys de huit minuts per jugar. Hannah va clavar el triple i Benite va anotar des de la mitja distància per a posar cinc a dalt al UCAM Murcia, encara que Van Rossom va reaccionar anotant una safata en una acció individual. Hannah i un triple de Benite disparaven la renda local fins al 84-77, encara que un mat de Pleiss i dos tirs lliures de Abalde acostaven a tres a l'equip taronja. I un triple de Vives igualava el partit a 84 a tres minuts del final. Un triple de Rafa Martínez va allargar el parcial a 0-10 per a posar tres a dalt al Valencia Basket, l'equip taronja va defensar la següent acció i Dubljevic va anotar a la mitja volta des de la mitja distància. Benite va clavar el triple per al 87-89, Valencia Basket no va anotar i Kloof va encistellar un altre triple per a posar un per damunt a l'equip local. Green no va connectar amb Dubljevic, però l'equip taronja va defensar i va haver-hi falta sobre el rebot de Dubljevic, que no va perdonar des de la línia per a posar el 90-91 amb trenta segons per jugar. Kloof va rebre personal ràpida i només va aprofitar un dels tirs. Dubljevic es va generar el tir i va anotar el ganxo a 2,6 segons del final. Urtasun no va encertar en l'última opció i la victòria va ser per a València Basket per 91-93.