Quinta victòria en 10 dies en un altre ple en la Fonteta (89-83)

29/10/2017

Valencia Basket va tancar un cicle perfecte de cinc victòries en deu dies sumant la cinquena victòria en la Liga Endesa en imposar-se al Herbalife Gran Canaria en la Fonteta per 89-83. L'equip taronja va assumir el control del partit amb un parcial de 14-0 entre el final del segon quart i l'inici del tercer després d'una primera part igualada i va aconseguir aguantar la millora defensiva de l'equip canari en l'últim quart. Erick Green amb 19 punts i Alberto Abalde, amb 12 punts i algunes accions importants en l'últim acte van ser els més destacats en un triomf on l'esforç defensiu coral va ser de nou decisiu.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Erick Green, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. L’aler canadenc va estrenar el marcador de la Fonteta i un triple de Will Thomas des de la cantonada va posar el 5-0 abans de consumir el primer minut. Un triple de Doornekamp va trobar la resposta d'un altre de McKissic i Báez després d'un robatori apretava el marcador en un inici frenètic (8-7 min.3). Balvin amb dues cistelles seguides va posar per davant a l'equip groc, encara que Van Rossom va tallar el parcial en 0-9 amb una cistella des de la mitja distància. Un triple de Green va tornar a posar a dalt a l'equip taronja, encara que McKissic li va donar ràpida resposta amb un altre. Un mat de Pleiss col·locava el 15-14 al pas per la meitat del primer quart i malgrat que els interiors del Herbalife Gran Canaria seguien trobant el cèrcol amb facilitat, un triple de Green empatava el partit a 18 amb un poc més de tres minuts per a acabar el primer acte. El setè punt de Doornekamp i un triple des de la cantonada de Abalde mantenien per damunt a l'equip taronja malgrat el triple d'Aguilar. Una cistella de Thomas no va poder contrarrestar els punts de Pasecniks que posaven per damunt al Herbalife Gran Canària al final del primer quart (25-26).

Un ganxo de Dubljevic i cinc punts seguits de Van Rossom equilibraven els punts de Paulí i Mekel per a mantindre per damunt a l'equip taronja (32-30 min.13). Però Herbalife Gran Canària castigava els errors de l'equip taronja per a aconseguir un xicotet avantatge que malgrat que Rafa Martínez va anotar una safata, un alley-oop baixat per Balvin posava el 34-39. Malgrat les accions positives de Green, Herbalife Gran Canària seguia trobant l’anella per a mantindre’s cinc punts a dalt. Cinc punts seguits de Vives equilibraven el marcador. I un 2+1 i una cistella lateral de Green i un tir lliure de Will Thomas ampliaven el parcial a un 11-0 per a deixar el marcador en 47-41 en arribar al descans.

Un triple de Vives mantenia el parcial taronja obert, que un mat de Balvin parava en 14-0. Green des del tir lliure i amb una cistella des de la mitja distància posava per primera vegada la desena d'avantatge (54-43 min.22) i malgrat els esforços de Báez, Pleiss anotava per a protegir la renda taronja. Green i Abalde anotaven per a respondre als punts de Báez i McKissic. Valencia Basket va aguantar un parell de minuts de falta d'encert amb bones defenses i dos pilotes furtades per Dubljevic, la qual cosa va portar a Casimiro a parar el partit després d'un 2+0 de Will Thomas (62-50 min.27). Un triple de Seeley va contindre un poc un avantatge que va arribar a ser de tretze punts i l'equip groc va castigar els errors del Valencia Basket per a baixar-la a cinc amb un mat d'Aguilar i un triple d'Oliver. Una falta sobre Rafa Martínez va acabar amb tècnica per protestar a Luis Casimiro, la qual cosa li va donar al capità tres tirs lliures que no va perdonar i una bola extra que Dubljevic va convertir en un ganxo anotat. Seeley va convertir la safata i Dubljevic el triple sobre la botzina de quart per a deixar-ho en 71-60 amb deu minuts per jugar.

Herbalife Gran Canaria va pujar el llistó defensiu en l'inici de l'últim quart i va provocar algunes pèrdues de l'equip taronja, trobant l’anella de la mà de Mekel i Eriksson. Però Abalde va encadenar dues accions positives corrent ràpid després de cistella per a anotar i protegir l'avantatge local. Pleiss la va enfonsar per a contestar a Mekel i malgrat la falta d'encert taronja, Herbalife Gran Canaria no traduïa la seua bona defensa en punts i un triple de Abalde va posar el 80-68 a poc més de cinc minuts per al final. Báez va replicar amb un altre triple i Abalde va trobar a Pleiss baix l’anella per a la cistella de l'alemany i a Thomas per a la cistella del nord-americà per a mantindre l'avantatge per sobre de la desena. Báez seguia enganxant als seus al partit i encara que Will Thomas va robar la pilota en un atac canari per a posar-se a set, Valencia Basket no va saber aprofitar ni els dos atacs que va tindre ni la tècnica xiulada a Balvin. Vives des del tir lliure i l’entrega d'Aaron Doornekamp per a capturar dos rebots d'atac, l'últim convertint-lo en cistella, van acabar de certificar el triomf valencià per un marcador de 89-83.