La fe de San Emeterio guia el retorn a la victòria (89-87)

03/12/2017

Valencia Basket va trencar la seua mala ratxa de resultats aconseguint un agònic triomf en la pròrroga davant MoraBanc Andorra (89-87) en un partit que van decidir en el temps extra l'encert en el tir lliure d'un excepcional Fernando San Emeterio (35 punts, 9 rebots i 42 de valoració) i una cistella final de Erick Green. L'equip taronja va dominar amb autoritat en la primera meitat, però la reacció visitant i els problemes per a anotar en la segona meitat van permetre al quadre andorrà forçar la pròrroga.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Erick Green, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Dos tirs lliures de Thomas i un ganxo de Tibor van obrir un parcial que va continuar Doornekamp des de la mitja distància per a posar el 6-2 després dels primers dos minuts. Karnowski centrava tot el joc ofensiu dels seus amb els primers set punts andorrans, però un mat de Thomas un una cistella de mitja distància de Doornekamp mantenien l'avantatge local. Un triple des de la cantonada de Doornekamp portava a Peñarroya a parar el partit amb 15-7 després de cinc minuts. Un triple de Will Thomas va posar una renda d'onze i MoraBanc Andorra va canviar al seu quintet al complet, però un altre triple de San Emeterio va posar el 21-7 en el videomarcador de la Fonteta. Jaime Fernández va tallar des del tir lliure el parcial en 11-0, però Rudez i un 2+1 de San Emeterio van elevar la renda taronja a 16 abans que Diagne i Jaime Fernández amb dues cistelles seguides deixaren el marcador en 26-16 després del primer acte.

Un triple de San Emeterio va ser la primera cistella del segon quart però Diagne li va contestar amb un 2+1. El tercer triple de San Emeterio, dos tirs lliures de Rudez i un ganxo de Pleiss disparaven una altra vegada la renda local (36-19 min.14), la qual cosa unit a un triple de Doornekamp suposava un parcial de 10-0 i portava a Peñarroya a parar-ho amb 39-19 a sis minuts del descans. Jaime Fernández ho va tallar amb un triple i després d'una transició culminada per Blazic, Vidorreta va demanar temps mort. Un mat de Doornekamp i un alley-oop baixat per Pleiss ho van pujar fins al 43-24 però Jaime Fernández va respondre amb un triple. Green i Pleiss des del tir lliure van protegir la renda en els últims compassos del segon quart, la qual cosa unit a una safata en transició de Van Rossom deixava el marcador al descans en 48-30.

Albicy va començar la segona meitat clavant un triple i després de diversos atacs fallats de l'equip taronja, un triple de Blazic i una cistella en transició de Copeland baixaven l'avantatge local fins als deu punts (48-38 min.23), la qual cosa va portar a Vidorreta a parar el partit després de només dos minuts i mig de segona meitat. Diagne va fallar els tirs lliures per a baixar-ho a huit i San Emeterio va clavar el triple per a trencar la sequera ofensiva taronja en la segona meitat. Albicy es va fer mal en caure després d'anotar un nou triple i va haver d'anar-se a la banqueta, encara que Green li va replicar amb un altre triple des de la cantonada per al 54-41 al pas per l'equador del tercer acte. Un 2+1 de Fernando San Emeterio responia a les cistelles de Diagne i Blazic per a defensar la renda local, però un parell d'errors en atac i un triple de Jelinek posaven el 57-48. Un tir lliure de Thomas i un mat de Stevic ho deixava en 58-50 amb deu minuts per jugar.

Jelinek va acostar a sis a l'equip andorrà anotant des de la mitja distància però Vives va traure la falta de tirs per a convertir des de la línia de personal. València Basket no trobava el cèrcol, però defensava el seu fins que San Emeterio es va inventar la cistella per a posar el 62-52. Stevic i una falta de tres tirs treta per Jelinek (dels quals va convertir dos) tornaven a posar a sis a l'equip del Principat i després de la fallada de Rudez, Karnowski posava el 62-58 a cinc minuts del final. Un 2+1 de San Emeterio donava oxigen a Valencia Basket i una cistella llunyana de Pleiss ho deixava en 67-58 un minut després. Blazic i San Emeterio van entrar en un intercanvi de cistelles, i malgrat que l'eslovè va acostar a sis als seus, un triple de San Emeterio a dos minuts del final ho deixava en 72-63. Jaime Fernández va anotar el triple des de la cantonada, Doornekamp no va convertir des de la mitja distància, Fernández va anotar de dos i Valencia Basket va perdre el servei de fons. I un triple de Blazic ho deixava en 72-71 amb 52 segons per a acabar. Pleiss va traure personal i va anotar un dels tirs lliures i Jelinek en una acció individual va empatar el partit a 73. San Emeterio va tindre el tir guanyador, però la pilota va fer la corbata i es va eixir de dins. Partit a la pròrroga.

Sam Van Rossom va començar el temps extra amb un triple i Diagne va trobar la cistella baix el cèrcol. San Emeterio va traure la personal i va anotar els dos llançaments i Blazic va anotar des de la mitja distància. L’aler càntabre es va tornar a fabricar la cistella per a posar el 80-77 amb dos minuts jugats. Els àrbitres van xiular la cinquena falta de Vives i Albicy va anotar els dos des de la personal. I Van Rossom va fer el propi en l'altre costat. Blazic va anotar des de la mitja distància i Van Rossom va anotar la safata després de contacte per a entrar 84-81 a dos minuts del final. Stevic només va aprofitar un dels seus tirs lliures, San Emeterio va anotar la safata i Jaime Fernández li va contestar per al 86-84 ja en l'últim minut. Blazic va fallar la safata i Green va anotar el 88-84 a 19 segons del final. Però Andorra no havia dit la seua última paraula, Blazic va anotar el triple, després de la falta ràpida sobre San Emeterio, el aler només va aprofitar un. MoraBanc Andorra va tindre dos tirs per a forçar una nova pròrroga, però ni Fernández ni Stevic van encertar i el partit va acabar amb 89-87.