Derrota en la pista de Movistar Estudiantes (73-71)

10/12/2017

València Basket cau en els segons finals en la pista de Movistar Estudiantes i encaixa la tercera derrota de la temporada en la Lliga Endesa. Tibor  Pleiss va ser el millor dels taronja amb 21 punts i 12 rebots.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Erick Green, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Tibor Pleiss. El center alemany va anotar la primera cistella del partit i un 2+1 de Green, unit a una altra cistella des de la mitja distància de Pleiss va donar una primera renda a l'equipe visitant (2-7 min.3). Dues cistelles seguides de Tibor van posar nou a dalt a l'equip taronja abans de dos triples de Suton i un altre de Brown per a empatar el partit a 11. Un triple de Rafa Martínez va trencar el parcial en contra encara que Cvetkovic i Brown li van donar la volta al marcador (15-14 min.7). Un triple de Cook va portar a Vidorreta a parar el partit amb quatre a baix. Van Rossom va anotar des de la mitja distància i San Emeterio amb una safata marca de la casa després de revers van equilibrar el partit, la qual cosa no va canviar després que Caner-Medley amb una cistella amb addicional i Van Rossom amb un triple ho deixava en empat a 21 al final del primer quart.

Després d'un intercanvi d'errors en l'inici del segon acte, Peña va anotar la primera cistella després de més de tres minuts de joc i Pleiss li va respondre amb un ganxo. San Emeterio en el pal baix i Pleiss després de rebot ofensiu van equilibrar el triple de Suton i una altra cistella de l'alemany va posar el 26-29. Doornekamp des del tir lliure va allargar el parcial taronja fins a un 0-7 abans d'un triple de Cook que posava a un als locals. Will Thomas va clavar el triple i un tir lliure però Brown es va fabricar la cistella baix l’anella i Vicedo va traure un 2+1 després de rebot ofensiu per a tornar a empatar el partit, en este cas a 34. Una cistella després de rebot ofensiu de Vicedo va posar per damunt al quadre col·legial, però un triple de Vives i dos tirs lliures de Thomas manaven el partit a l'intermedi amb 36-39.

Pleiss va anotar la primera cistella de la segona meitat, la qual cosa unida a un tir lliure de l'alemany, un triple de Van Rossom i tres tirs lliures de San Emeterio van ampliar el parcial arrastrat a un 0-14 per al 36-48 a sis minuts del final del tercer acte. Brizuela en acció individual va tallar el parcial i Cook va encistellar des de la mitja distància, la qual cosa unida a un mat de Vicedo va portar a Vidorreta a parar l’encontre amb 42-48. Green es va fabricar la cistella, i encara que Brown va clavar li triple des de la cantonada, Doornekamp va trobar el cèrcol després d'un fade-away i San Emeterio va anotar en penetració i va convertir dos tirs lliures per a defensar la renda taronja (45-56 min.28). Movistar Estudiants s'agarrava al partit amb punts de Brizuela i dos tirs lliures de Cvetkovic per a deixar el partit en 50-56 amb deu minuts per jugar.

Dues cistelles seguides de Suton van posar a dos a un equip col·legial que es carregava de personals però no deixava anotar al Valencia Basket fins a un triple del capità Rafa Martínez. Suton i Pleiss intercanviaven cistelles baix el cèrcol, dos per cap, una dinàmica que van trencar Cvetkovic i Hakanson amb sengles safates per a posar el 62-63. I Nik Caner-Medley posava per damunt a l'equip local amb dues cistelles seguides que portaven a Vidorreta a parar-ho amb 66-63 a quatre minuts del final. Green anotava trepitjant la línia de tres i Vicedo es ficava fins a la cuina per a anotar a taula. Green tornava a anotar des de la mitja distància i treia personal per a anotar dos tirs lliures i tornar a posar per damunt a l'equip taronja (68-69) a dos minuts del final. Erick va tornar a avançar als taronja, però un triple d'Alec Brown va posar el 73-71 que seria definitiu, perquè San Emeterio no va poder aconseguir l'empat en penetració.