Abalde: “Divina Seguros Joventut pot posar en dificultats a qualsevol equip”

29/12/2017

L’aler de Valencia Basket, Alberto Abalde, va ser un dels protagonistes de la victòria d'ahir davant el Panathinaikos Superfoods Athens en jugar el partit després d'arribar al pavelló amb un fort quadre febril i poder ajudar a l'equip malgrat açò durant 21 minuts. L'exterior gallec assenyalava este matí que “em trobe una miqueta millor, bastant cansat per l'esforç d'ahir. Però espere millorar durant el dia d'avui i poder ajudar a l'equip el dissabte i estar en millors condicions”.

 

Les baixes de Diot, Vives i Sergi García, així com l'absència d'un altre jugador que pot exercir el rol de base com Fernando San Emeterio, han obligat a Abalde a jugar molts minuts en la posició de ‘un’. Una situació a la qual Abalde s'està adaptant bé: “M'estic sentint bé en la posició de base. M'estan ajudant tant els entrenadors com els meus companys a poder fer-ho bé en esta posició en la qual no havia jugat mai. Encara que també pot donar-nos aspectes positius en el joc a l'hora de tindre un quintet més gran, ser més físics en el camp o ajudar en el rebot. Cal buscar el costat positiu, estar concentrat perquè és una posició que no domine. Però he de fer el que necessite l'equip i en este moment estem amb moltes baixes en eixa posició, així que cal ajudar”.

 

L’aler gallec s'enfrontarà demà per primera vegada a l'equip en el qual es va formar des de la categoria cadet, encara que Abalde creu que “el dia més especial serà quan vaja per primera vegada al Olímpic, però en el partit del dissabte vaig a vore a molts amics i a molta gent amb la qual he passat molt temps. Nosaltres necessitem agafar confiança i fer bons partits. Necessitem esta victòria, així que anirem a per totes”.

 

Sobre l'equip verd-i-negre, Abalde considera que “la Penya s’ho ha posat complicat a molts equips de la part alta de la taula. Contra els equips contra els quals es juguen més està més apretada la cosa i quan juguen contra equips més grans, ho fan amb menys por a perdre o al fet que isca malament. Açò els fa molt perillosos. Tenen un equip molt complet, segur que va a ser un partit dur. Són un equip molt versàtil, que juga molt agressiu i té la referència interior de Jerome Jordan. És un equip que pot posar en dificultats a qualsevol rival”.


TAGS: