Valencia Basket repetix aliança amb Cáritas per a arrancar el seu 6e projecte ‘One Team’

08/01/2018

Valencia Basket posa en marxa per cinquena temporada consecutiva una nova iniciativa dins de “One Team”, el programa de Responsabilitat Social Corporativa liderat i impulsat per Euroleague Basketball. Com en les edicions anteriors, en este sisè projecte de Valencia Basket en “One Team” s'emprarà la pràctica del bàsquet com a vehicle per a promoure el benestar i la inclusió social. El Club taronja treballarà de nou amb Cáritas per a ajudar a través de la millora de l'entorn i la pràctica esportiva a un grup de xics i xiques que ja participen en el Projecte Santa Marta.

 

La primera de les sessions tindrà lloc demà dimarts 9 de gener, a partir de les 16:00 hores, en la pista central de L’Alqueria del Basket. Una quinzena de joves entre els 13 i els 17 anys prendran part des de demà en esta iniciativa. El Club explicarà per a esta tasca amb el suport de Cáritas, que és l'organització no governamental que per segona temporada consecutiva col·labora amb Valencia Basket per a traure endavant este projecte, en el qual ambdues entitats tornaran a comptar amb el patrocini de l'Obra Social “La Caixa”.

 

Els coaches de el “One Team” de Valencia Basket, tal com feren amb els cinc projectes anteriors en el Col·legi Públic Francisco Giner de los Ríos, en la Colònia Sant Vicent Ferrer, amb els joves de la Fundació Asindown i de l'Associació Perifèria Font de Sant Lluís i el projecte Hiedra de Cáritas, desenvoluparan demà la primera de les sessions d'entrenament amb els seus nous pupils, centrada a convertir-se en una primera presa de contacte dels xavals tant amb la metodologia “One Team” com amb el gran protagonista de les sessions: la pilota taronja. Els entrenadors encarregats de desenvolupar l'activitat seran José Casares, Paco Pardo i Juanjo Rojo, pertanyents al cos d'entrenadors de L’Alqueria del Basket.

 

Deu sessions, un objectiu

Este projecte “One Team VI” té planificades deu sessions d'entrenament que es desenvoluparan els dimarts des de demà 9 de gener a la vesprada fins a mitjan març. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot açò a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conèixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenvolupament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 

Projecte Santa Marta

Santa Marta és un Projecte d'Intervenció Socioeducativa amb menors en risc d'exclusió social i les seues famílies, en el barri de la Font de Sant Lluis de València, que es desenvolupa en el marc de treball en xarxa del Programa de Família i Infància de Cáritas Diocesana de València. Este projecte és un intent de facilitar la integració d'uns menors i les seues famílies que, procedents d'un mitjà social desfavorit, viuen diferents situacions d'exclusió, les quals estan motivant un procés d'inadaptació social. I va donant passos cap a un projecte d'impuls del propi barri i un espai d'atenció i companyia per a facilitar la promoció social dels participants en esta iniciativa.


TAGS: