La defensa guia una contundent victòria a casa (103-58)

13/01/2018

Valencia Basket va sumar un triomf en la Fonteta davant el Tecnyconta Saragossa (103-58) que li acosta a la condició de cap de sèrie en el sorteig de la Copa del Rei Gran Canària 2018. Un parcial de 26-3 en el segon quart va encarrilar el partit per a l'equip taronja i el bon to després del descans dels homes de Vidorreta va fulminar qualsevol intent d'acostament en el marcador. En un triomf coral, amb sis jugadors amb deu punts o més, van destacar especialment especialment San Emeterio amb 15 punts, Pleiss amb 14 i Rudez amb 13.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Un mat de Will Thomas va replicar al triple de Barreiro i una cistella de tres de Doornekamp igualava el partit a cinc després dels primers dos minuts. Set punts seguits de Dubljevic posaven per davant a l'equip taronja malgrat el triple de Dragovic (12-8 min.4), amb l'avantatge pujant a sis amb una cistella trepitjant la línia de tres de Doornekamp i un mat de Will Thomas. Dubljevic seguia fent mal en el pal baix i malgrat que els interiors de Tecnyconta Zaragoza anotaven baix l’anella, un 2+1 de Abalde posava el 21-14 a tres i mig per a acabar el primer quart. McCalebb va assumir el protagonisme ofensiu atacant l’anella i anotant en dues ocasions en acció individual, però Dubljevic seguia percutint en l'altre costat (12 punts en el primer quart), per a defensar la renda local. Un triple de Barreiro va posar a tres als saragossans, però el capità Rafa Martínez li va contestar amb un altre. Quatre tirs lliures fruit de dues faltes seguides de Will Thomas van posar a dos al Tecnyconta Zaragoza i malgrat la cistella de Pleiss, un triple de Blums posava el 29-28 en el videomarcador de la Fonteta amb el qual s'arribaria al final del primer quart.

Un triple de Abalde, una acció individual de Tibor i un ball cap al cèrcol de San Emeterio, que va anotar també la següent acció a passada del pivot alemany, va propiciar un parcial de 9-0 que va portar a Cuspinera a parar el partit amb 38-28 després d'un poc menys de tres minuts de segon acte. Un triple de Abalde va ampliar el parcial i la renda taronja a tretze punts fins a un tir lliure de De Jong, encara que un triple de Rudez va posar el 44-29 al pas per l'equador del segon quart. McCalebb seguia traient avantatge jugant el d'un en un, encara que una jugada de triple de San Emeterio amb falta sobre Dubljevic en el rebot va acabar amb un altre triple de Rudez per al 50-31. I un triple de Van Rossom des de la cantonada i una cistella en transició de San Emeterio va elevar el parcial de quart a un 26-3 per a superar per primera vegada la vintena d'avantatge (55-31 min.18). A la cistella de Dragovic va replicar Van Rossom amb un triple. I a l'acció individual de McCalebb, Rudez amb una bombeta per al 60-35. Josep Puerto va ingressar en pista en la recta final de la primera part, arribant-se a l'intermedi amb eixe marcador de 60-35.

L'equip taronja va eixir de vestuari amb un parcial de 7-0, amb dues cistelles de Doornekamp i Rafa Martínez i un triple de Will Thomas, que demostrava que l'equip no volia alçar el peu de l'accelerador i que portava a Cuspinera a parar-ho amb 67-35. Un triple i una safata després de robatori de Doornekamp portaven a l'equip taronja a doblegar al seu rival (72-35) al pas per la meitat del tercer quart. McCalebb va tallar el parcial en 12-0, i malgrat que l'equip taronja va baixar el seu ritme ofensiu en els següents minuts, Van Rossom i San Emeterio des del tir lliure posaven els 40 d'avantatge (77-37 min.27). Bellas va millorar un poc l'ofensiva aragonesa, però Pleiss va anotar de tres, Puerto va tornar a ingressar al partit i Abalde, en posició de base, va rebre una antiesportiva de Triguero, la qual cosa unida als tirs de Rudez va posar una màxima de +43 amb la qual es va arribar amb deu minuts per jugar (83-41).

Pleiss va assumir la finalització ofensiva en l'inici de l'últim acte amb set punts seguits, la qual cosa unit a un triple de Rudez va elevar la renda local fins als 50 punts amb el 94-44. Amb el partit de Turkish Airlines Euroleague davant el FC Barcelona Lassa aguaitant el dimarts de la setmana que ve, i entre el clam popular de la Fonteta demanant a l'islandès, Hlinason i Puerto van ingressar en el partit. Josep es va fabricar la cistella i Hlinason li va traure la falta a Triguero per a anotar un tir lliure i posar el 99-52. McCalebb va aprofitar els minuts finals per a millorar la seua estadística ofensiva, però un mat després de rebot ofensiu de Hlinason posava les tres xifres en l'anotació taronja en un partit que va acabar amb un marcador de 103-58.