València Basket aconseguix un triomf molt important en la seua lluita per l'ascens (75-93)

13/01/2018

València Basket es va imposar en el complicat Pavelló Juan Rius Tejera de La Laguna, en un partit importantíssim en la lluita per l'ascens a Lliga Femenina 1.

El partit va començar amb una jugada ja habitual, un triple de Maria Bettencourt. Un altre d'Aleksic i una cistella de Rebeca Cotano donaven un parcial inicial que invitava a l'optimisme. Només Washington responia en les locals, i les de Rubén Burgos ho aprofitaven per a fer mal des del perímetre.

No obstant això la dinàmica la canviaria la mateixa Caira Washington. L'americana, una de les millors jugadores de la competició, va demostrar que està en forma i va igualar el partit anotant 14 punts per a acabar el primer parcial amb 21 de valoració.

El segon quart mantenia les diferències. Ho intentava Sinclair, més que adaptada novament al seu equip, però Thiama Kamara i Rebeca Cotano estaven encertades, i junt amb l'encert de Bettencourt, evitaven qualsevol intent d'acostament en el marcador (39- 47).

L'enfrontament seguia la mateixa línia després del descans. No obstant això, Caira Washington, va reprendre el nivell de l'inici per a acostar a les seues. L'equip de La Laguna ho intentava davant de la seua afició, i l'americana liderava. No obstant això, València Basket tractava de mantindre el nivell defensiu, i es mantenia per damunt en el marcador, sempre amb diferències curtes. Per a aconseguir-ho, seria clau el paper de Bettencourt. La portuguesa va respondre en el moment clau i se'n va anar fins als 15 punts quan més es necessitava.

Però no era prou. Benet anotava en l'última jugada del tercer parcial i l'empat arribava en l'inici de l'últim quart. La reacció no va poder ser millor, Meiya Tirera condicionada fins al moment per les faltes, va anotar 6 punts consecutius per a acostar un triomf que assegurarien Bettencourt i Ramona Macedo en un últim quart espectacular. Gran victòria de les de Rubén Burgos que deixen un triomf per darrere en la classificació a un dels seus rivals directes per l'ascens.