Valencia Basket tornarà al blanc davant el Betis per a celebrar el 20º aniversari de la Copa del Rei

02/02/2018

En el dia de hui es complixen exactament 20 anys del dia en el qual un Pamesa València debutant en la competició s'alçava amb el títol de la Copa del Rei 1998 guanyant-li la final al Joventut de Badalona per 89-75. Un triomf que suposava el primer trofeu que entrava en les vitrines del nostre Club. Dues dècades després, cap altre equip ha pogut aconseguir repetir un fet que no tenia precedents, guanyar la Copa del Rei amb el format actual en la seua primera participació. És per açò que Valencia Basket donarà un gir cap a un passat en blanc i roig durant el partit de la Liga Endesa davant el Real Betis Energia Plus del diumenge 4 a les 18:00 hores amb el propòsit de retre homenatge als jugadors i cos tècnic que van aconseguir aquell títol.

 

L'entrenador d'aquell equip, Miki Vukovic, i el capità i actual responsable de màrqueting i relacions externes del Valencia Basket Víctor Luengo han presentat els actes de commemoració del 20º aniversari de la Copa del Rei en una compareixença que ha tingut lloc en la Sala de Premsa de la Fonteta i en la qual han estat acompanyats pel conseller delegat de Valencia Basket, Paco Raga.

 

Baix el lema #Esperitdel98, el diumenge es reunirà en la Fonteta bona part de la plantilla i cos tècnic d'aquell primer equip campió, que durant mitja hora estaran a la disposició dels aficionats que vulguen fotografiar-se amb ells i el trofeu de la Copa del Rei. A més, s'ha desvetlat que el Valencia Basket jugarà el seu partit del diumenge davant el Real Betis Energia Plus amb una equipació blanca, rèplica de la que utilitzava l'equip campió en 1998. Les camisetes originals se subhastaran després del partit i els beneficis es donaran a una acció benèfica.

 

El capità de Valencia Basket, Víctor Luengo ha reconegut que “per a nosaltres complir 20 anys d'un títol que va significar tant per al Club, per a la ciutat i per a l'aficionat representa una emoció tremenda, encara que ens faça més majors (riures). El pas del temps ens fa vore l'important que va ser el que aconseguim en aquell moment perquè han passat dues dècades i encara no hem pogut tornar a repetir una gesta així encara que hàgem estat en moltes finals se'ns resistix. Crec que açò li dóna encara més mèrit al que aconseguim amb nou xavals, tres americans i dirigits per Miki Vukovic. Com a capità i fent un poc de portaveu de la plantilla, ens omple d'orgull que el Club ens faça este homenatge”.

 

Per la seua banda, l'entrenador que va dirigir a l'equip en aquell torneig, Miki Vukovic, ha assenyalat que “cal recordar moltes coses. En primer lloc, cal agrair als jugadors, directius, al Club i als aficionats. Tots junts comencem a crear l'equip i tots vam créixer junts. I vam fer alguna cosa que ningú va fer a Espanya abans i que no ha pogut repetir després. Vam ser amb un grup de xavals a la Copa del Rei i ens convertim en el primer equip debutant que guanyava el títol. No ha tornat a passar gens semblat. I crec que l'afició va començar també a créixer amb nosaltres. Cap dels nostres jugadors tenia en la seua carrera una final gran, no teníem experiència. Al final vam saber guanyar la guerra psicològica en eixe partit. Hi ha molts detalls que van a quedar en la història del bàsquet espanyol. I crec que és molt bé que quede escrit, que tot açò no s'oblide”.

 

Torna l’equipació blanca

Valencia Basket jugarà el seu partit del diumenge davant el Real Betis Energia Plus amb una equipació de color blanc amb els nombres i lletres en roig i detalls en blau que Luanvi ha dissenyat com una rèplica actualitzada però quasi exacta de la qual usava l'equip en 1998. La composició de la camiseta és idèntica a la usada fa 20 anys amb dues novetats significatives: a l'altura de les lumbars en la part posterior de la camiseta apareixen en lletres grises els noms de tots els jugadors i cos tècnic de l'equip del 98 i els patrocinadors de la camiseta actual apareixen en la qual usarà l'equip el diumenge. Abans de l'inici del partit, els jugadors de la plantilla de la temporada 2017-18 del Valencia Basket posaran juntament amb els components de l'equip del 98 presents en el pavelló per a una fotografia per al record. Una vegada conclòs l’encontre, les camisetes originals utilitzades pels jugadors se subhastaran i els beneficis es destinaran a una causa benèfica. El Club desvetlarà la setmana vinent la fórmula triada per a poder licitar per les camisetes i l'organització que es vorà beneficiada per esta acció

 

Les camisetes, ja a la venda

Des d'ara mateix, els aficionats interessats podran trobar en la nostra Botiga Oficial una edició limitada de camisetes blanques com les quals lluiran els nostres jugadors en el partit davant els bètics a un preu de 40 euros. Per a facilitar l'adquisició d'este nou producte, la Botiga del Valencia Basket en la Fonteta no només estarà oberta en la vesprada del divendres en el seu horari habitual, sinó que obrirà de forma excepcional el dissabte 3 (de 10h a 14h i de 16h a 20h) i el diumenge 4 des de l'obertura de portes del pavelló (17:00 hores) i durant tota l’encontre No perdes l'oportunitat d'acudir a la Copa del Rei de Gran Canària 2018 lluint el #Esperitdel98!

 

Photocall per a fotografiar-se amb els campions… i la Copa

El diumenge, els aficionats trobaran al costat de la porta 2 de la Fonteta un photocall amb una imatge gegant de la Copa del Rei 98. Durant mitja hora en la prèvia de l'inici del partit davant el Real Betis Energia Plus, des de les 17:15 hores i fins a les 17:45 hores, tots els seguidors que així ho desitgen podran fotografiar-se integrats en una imatge per al record juntament amb els components de l'equip campió de 1998 que acudiran a l’encontre i el trofeu de la Copa del Rei. Una ocasió perfecta per a rememorar el primer èxit en l'elit de la història del nostre Club si ja ho vas viure amb nosaltres. O de conèixer als nostres primers campions si vas arribar a la Família Taronja ja en el Segle XXI.

 

En aqueix photocall estaran, a més de Miki Vukovic i Víctor Luengo, Berni Álvarez, José Luis Maluenda, Jesús Fernández, Iñaki Zubizarreta i César Alonso com a ex jugadors. Com a representants del cos tècnic estaran presents Fernando Jiménez (segon entrenador), Miguel Maeso (preparador físic), Martín Labarta (delegat de camp) i la vídua del nostre doctor Jorge Mora. A més clar d'Alfonso Castilla delegat i de Pablo Martínez fisioterapeuta que es mantenen de la plantilla de 1998.

 

Menjar de reunió i visita a L’Alqueria del Basket

Tot començarà al migdia, quan els integrants de la plantilla de la temporada 1997-98 es reuniran en L’Alqueria del Basket per a realitzar un menjar en el seu retrobament. Tot seguit, realitzaran una visita guiada per la instal·lació, en la qual diversos d'ells coneixeran de primera mà la nova casa del bàsquet de formació a València.

 

Homenatge als herois del 98

El descans entre el primer i segon quart del partit davant el Real Betis Energia Plus s'ha reservat perquè la Fonteta puga tornar a aplaudir als membres de la plantilla i el cos tècnic que van alçar el primer títol de l'historial taronja. Els components d'aquell equip presents en la Fonteta seran presentats d'un en un perquè formen en el centre de la pista i rebran de mans del president Vicente Solá una camiseta commemorativa d'este 20º aniversari. Durant els temps morts, la resta de jugadors que per diferents motius no puguen estar demà en la Fonteta es dirigiran als aficionats amb vídeos que seran projectats en el video-marcador de la Fonteta.


TAGS: