Germanes enfront del racisme - One Team VI, Setmana V

07/02/2018

La quinta jornada d'entrenaments del sext projecte d'One Team amb València Basket va servir per a conéixer la història d'Evi i Blessing, dos jóvens d'origen nigerià del barri de la Font de Sant Lluïu a la que la confiança del Projecte Santa Marta els han ajudat a superar problemes d'integració i racisme.

 

Mai és fàcil començar una vida nova, Evi i Blessing ho saben, sa mare va emigrar fa ja anys des de Nigèria quan Blessing només tenia dos anys. Al poc d'arribar, naixeria Evi. Blessing ho ha parlat alguna vegada amb sa mare, "deixar arrere la teua família, deixar el lloc d'on vas vindre, començar una nova vida, significa molt"

 

I arribar a un nou lloc, i enfrontar-te a ser diferent, a unes arrels no tan assentades, enfrontar-te al racisme, "sí, he sentit discriminació pel fet de ser negra", assegura Evi. La seua germana aprofundix, "clar que he notat racisme, vaig caminant pel carrer i em miren rar, o insults en el colegio... en Santa Marta em van ensenyar a no fer-li cas, a dir-ho, igual que a casa i en el col·legi"

 

No són els únics problemes a què s'enfronta algú que arriba amb pocs recursos a una nova ciutat, "em van donar una beca per a jugar a bàsquet, però estava lluny i ma mare no em podia portar, així que vaig decidir deixar anar". Ara, amb One Team, li arriba una nova oportunitat que li acosta al basket, “ara és una nova oportunitat, açò està més prop i puc vindre quan puga”.

 

Blessing destaca d'One Team més valors, "a més de bàsquet, ens ensenyen a compartir, a estar junts, a respectar-nos, a valorar-nos, a treballar en equip".

 

 

 

Deu sessions, un objectiu

Recolzat per la labor de l'Obra Social "La Caixa", este projecte "One Team VI" té planificades deu sessions d'entrenament que es desenrotllaran els dimarts des del 9 de gener a la vesprada fins mitjan de març. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenrotllen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenrotllament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 

Projecte Santa Marta

Santa Marta és un Projecte d'Intervenció Socioeducativa amb menors en risc d'exclusió social i les seues famílies, en el barri de la Font de Sant Lluís de València, que es desenrotlla en el marc de treball en xarxa del Programa de Família i Infància de Cáritas Diocesana de València. Este projecte és un intent de facilitar la integració d'uns menors i les seues famílies que, procedents d'un medi social desfavorit, viuen diferents situacions d'exclusió, les quals estan motivant un procés d'inadaptació social. I va donant passos cap a un projecte d'impuls del propi barri i un espai d'atenció i companyia per a facilitar la promoció social dels participants en esta iniciativa.


TAGS: