“Ma mare és una lluitadora” – One Team VI, Setmana VII

21/02/2018

La sèptima jornada d'entrenaments del sext projecte d'One Team amb València Basket va servir per a conéixer la història de Juan, un jove pertanyent a una família de 4 germans de què es fa càrrec cada dia el seu mare. Hui comptem la història de Juan, i sobretot la història de la mare de Juan, a ulls del seu fill, membre d'One Team.

 

I és que quan l'espill està a casa, és molt més fàcil empatitzar amb el que et rodeja, "jo crec que ma mare és una lluitadora perquè per a mon el que fa és un exemple. No té horari per a fer el que ella vullga, sempre està treballant. Treballarà als mercats, s'alça prompte, ens fa el menjar i portar als 4 germans és molt difícil i sense la figura d'un pare més encara".

 

Juan, com els seus germans, tracta d'ajudar en el màxim possible, "quan ma mare està fent el menjar jo li ajude agafant els plats, posant la taula i eixes coses. Ma mare la primera cosa que vol és que estudiem i que tinguem un futur".

 

El Projecte San Marta ajuda en esta formació, col·laborant amb famílies que necessiten eixes hores de més per a ajudar en una situació familiar tan complicada, "en Santa Marta aprenc, sincerament m'encanta. Porte des de xicotet i és com si fóra la meua segona casa".

 

Li preguntem sobre One Team, Juan no sol fallar a cap entrenament, "a mon em pareix genial l'One Team. He millorat la comunicació i el respecte amb els companys. Abans jo no ho sabia i ho he aprés. A les xiques Blessing i Evi jo no les coneixia tant com ara, tenim més comunicació i les entenc més"

 


Deu sessions, un objectiu

Recolzat per la labor de l'Obra Social "La Caixa", este projecte "One Team VI" té planificades deu sessions d'entrenament que es desenrotllaran els dimarts des del 9 de gener a la vesprada fins mitjan de març. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenrotllen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenrotllament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 

Projecte Santa Marta

Santa Marta és un Projecte d'Intervenció Socioeducativa amb menors en risc d'exclusió social i les seues famílies, en el barri de la Font de Sant Lluís de València, que es desenrotlla en el marc de treball en xarxa del Programa de Família i Infància de Cáritas Diocesana de València. Este projecte és un intent de facilitar la integració d'uns menors i les seues famílies que, procedents d'un medi social desfavorit, viuen diferents situacions d'exclusió, les quals estan motivant un procés d'inadaptació social. I va donant passos cap a un projecte d'impuls del propi barri i un espai d'atenció i companyia per a facilitar la promoció social dels participants en esta iniciativa.


TAGS: