Per què mola el One Team? – One Team VI, Setmana VIII

27/02/2018

L'octava jornada d'entrenaments del sext projecte d'One Team amb València Basket va servir per a conéixer l'evolució que els entrenaments estan mostrant en els xavals que cada setmana entrenaran. Parlem amb Moinina, Huma, Emmanuel i Juan, i ens compten el seu punt de vista.

 

Parla Moinina, que destaca com han aprés "a ser solidaris amb els companys, davant de no és que no participaren, però deien "per què? Si no ho vaig a fer be...'" ara sí, ara diuen 'sí que puc, i si no, almenys, ho intente'”.

 

Per a Huma, la claus és que "em divertisc, faig moltes coses, ara faig més del que feia abans, des que vaig arribar a Santa Marta ja no estic tancada a casa, vaig, isc, i em divertisc amb el meu grup, són molt divertits tant allí com ací".

 

Emmanuel reflexiona, "ací ens tracten molt bé, i els jocs que fem són molt divertits, i els companys també són molt bons". Torn per a Juan, un altre dels jóvens la història del qual hem conegut estos dies, "a mi m'agrada molt, a banda de divertir-me aprenc, hi ha comunicació, hi ha sentiments i tot aixó".

 

Deu sessions, un objectiu

Recolzat per la labor de l'Obra Social "La Caixa", este projecte "One Team VI" té planificades deu sessions d'entrenament que es desenrotllaran els dimarts des del 9 de gener a la vesprada fins mitjan de març. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenrotllen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenrotllament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 

Projecte Santa Marta

Santa Marta és un Projecte d'Intervenció Socioeducativa amb menors en risc d'exclusió social i les seues famílies, en el barri de la Font de Sant Lluís de València, que es desenrotlla en el marc de treball en xarxa del Programa de Família i Infància de Cáritas Diocesana de València. Este projecte és un intent de facilitar la integració d'uns menors i les seues famílies que, procedents d'un medi social desfavorit, viuen diferents situacions d'exclusió, les quals estan motivant un procés d'inadaptació social. I va donant passos cap a un projecte d'impuls del propi barri i un espai d'atenció i companyia per a facilitar la promoció social dels participants en esta iniciativa.


TAGS: