València Basket, un creixement meteòric en 100 partits

06/03/2018

L'equip femení de València Basket va complir dissabte passat en l'enfrontament davant de Laboratorios Ynsadiet Leganés 100 partits oficials, repartits en dos temporades i 55 partits en Primera Nacional, i 45 partits i altres dos temporades en Lliga Femenina 2, segona màxima categoria del bàsquet femení nacional.

 

5 són les jugadores presents en aquell debut en la Malva-rosa l'11 d'octubre de 2014 que es mantenen en l'equip. La capitana Leles Muñoz, Begoña Pallardó, Esther Díaz, Rebeca Cotano i Virginia Sáez no han deixat de defendre la camiseta taronja des d’aquell partit. Per a celebrar la xifra aconseguida, les cinc han volgut rememorar aquella època.

 

“Era especial tornar a ajuntar diverses generacions del Ros” deia Esther Díaz en quant a la conformació de l'equip. “Tornar a la Malva-rosa, a un equip a què li tenies molt afecte i després del qual hi havia un club gran era molt bonic” recordava la capitana Leles Muñoz. “Totes ens formarem amb els mateixos valors i tornar a estar juntes motivava molt” deia Begoña Pallardó.

 

Presentació

Els inicis sempre són especials, i és un record que no se'ls oblida a les nostres protagonistes. Xafar la Fonteta en la presentació dels equips és una imatge que conserven nítida. “Tindre un equip femení al màxim nivell era una motivació per a tot el planter, es veia la il.lusió” descrivia Rebeca Cotano.

 

Ascens a Lliga Femenina 2

“Després d’una gran temporada arribem amb el treball fet i l'objectiu de disfrutar” analitzava Díaz. Ella va ser una de les protagonistes de la jugada que donava la victòria clau. “Elles sabien que buscaríem Virginia i no podia ser per a ella. Vaig veure a Begoña i vaig tindre la sensació que ficaria la cistella” relatava. Pallardó va anotar, i eixe equip que havia fet dels balls un ritual abans de cada partit tal com compta Virginia Sáez, aconseguia la gesta.

 

Primera temporada LF2

“Ens ho prenem com un premi, només volíem disfrutar” deia Leles. Encara que l'equip es va continuar exigint i va créixer fins a aconseguir la permanència. “Eixe any va haver-hi una unió, una força i un caràcter que no hi havia hagut abans a eixe nivel” expressava Pallardó. El derbi davant de Claret en la Fonteta va ser un clar exemple. “Veure la Fonteta així de plena ens va impactar” deia Virginia Sáez. “València volia bàsquet femení” deia Esther Díaz.

 

Actualitat

El projecte ha crescut molt fins a arribar al punt actual. L'objectiu de l'ascens a Lliga Femenina 1 és una realitat, i l'experiència continua sent molt bona per a les jugadores. “Som afortunades de que compten amb nosaltres, no som conscients del que estem vivint” reconeixia Leles. “Entrenem amb gent olímpica, no et pares a pensar-ho però és impressionant” deia Cotano. “Darrere de cada victòria hi ha molts entrenaments, molt treball. Esperem que es continue demostrant tot el que estem entrenant” concloïa Virginia Sáez.

 

L'equip que entrena Rubén Burgos acumula ja 14 victòries consecutives, quelcom que s'ha aconseguit a base de treball i esforç i que permet somiar amb l'anhelat ascens com a colofó a una gran temporada.


TAGS: