Els últims moments impedixen la quinta consecutiva a casa (71-81)

08/03/2018

València Basket veu truncada la seua bona ratxa com a local de cinc victòries consecutives en la Turkish Airlines Euroleague amb la derrota davant de Baskonia en un partit molt igualat en que es va decidir en els últims instants.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Alberto Abalde, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Un triple del capi va ser la primera cistella taronja per a replicar a un parcial d'eixida de l'equip de Vitòria amb protagonisme de Garino i un altre triple de San Emeterio empatava el partit a sis després dels primers quatre minuts. L’aler càntabre va donar el primer avantatge a l'equip taronja amb una acció individual, i malgrat que Voigtmann va parar el parcial en 8-0, Dubljevic va clavar el triple per a l'11-8 al pas per la meitat del primer acte. Granger i Voigtmann van posar de nou per damunt al quadre visitant però un 2+1 de San Emeterio i els tirs lliures de Green i Doornekamp van posar el 17-13. Una acció individual de Sergi García i un palmeig de Diop deixaven el marcador en 20-16 al final del primer quart.

Shengelia i Huertas van equilibrar el partit abans d'un triple de Sastre i Shengelia es va anar a la banqueta amb dues faltes després d'anotar el 23-22. Una cistella amb addicional de Sastre mantenia per damunt a l'equip taronja i dues cistelles seguides de Dubljevic després de dues bones circulacions de pilota col·locaven el 30-24 a quatre minuts per al descans. Joan Sastre va defensar la renda amb una acció individual i la defensa del col·lectiu va tancar l’anella en els següents atacs del Baskonia, però l'equip taronja no va aconseguir anotar i l'avantatge es va quedar en sis fins a una safata de Huertas. Dos tirs lliures de Dubljevic, un 2+1 de Poirier i altres dos tirs lliures de Doornekamp paraven el marcador en 36-31 en arribar a l'intermedi.

Un mat de San Emeterio va obrir la segona meitat i Timma va respondre amb un triple des de la cantonada. Baskonia va córrer perquè Huertas anotara la safata i posara als seus a dos, però Alberto Abalde va clavar el triple per al 41-36 després de dos minuts frenètics. Huertas i Poirier van acostar al Baskonia a un però Abalde va tornar a demostrar personalitat per a atacar el cèrcol i anotar els dos tirs lliures. Huertas va seguir fent mal en accions individuals però Dubljevic va clavar el triple per al 46-42. Shengelia i San Emeterio van intercanviar cistelles després de bones passades però dos encerts seguits de Timma i Voigtmann van empatar el partit a 48. Timma va posar per damunt a l'equip visitant amb un triple al que va respondre Pleiss amb un ganxo. Els pivots alemanys van intercanviar cistelles i un triple de Will Thomas deixava el partit en 55-53 amb deu minuts per jugar.

Pleiss va iniciar el quart amb una bona defensa i un mat però Huertas seguia creant perquè anotaren els seus companys. Pleiss va palmejar dins un tir de Green i Voigtmann va convertir un triple al que va respondre Guillem Vives. I una safata després de robatori de Green portava a Pedro Martínez a parar el partit amb 64-58. Voigtmann va seguir assumint la responsabilitat ofensiva en el seu equip i Garino va retallar a dos el desavantatge visitant abans d'un ganxo de Pleiss. I Will Thomas va respondre amb una acció individual la cistella de Huertas, encara que el base brasiler seguia trobant l’anella en accions individuals i Beaubois va empatar el partit a 68 a quatre minuts i mig del final. Fernando San Emeterio va convertir el triple, encara que Huertas i Poirier ho tornaven a empatar. Un triple de Garino i una cistella de Janning van posar el 71-76 a 1:43 del final i després del temps mort, Baskonia va gastar personals sense que el rellotge correguera massa fins a una safata de Sastre que es va eixir de l’anella i una falta de tres tirs sobre Huertaas xiulada pels àrbitres al límit de la possessió que posava huit a dalt al Baskonia en l'últim minut. Valencia Basket va fallar en tractar d'anotar ràpid i Poirier va certificar el triomf visitant, que va acabar arribant per un marcador de 71-81.