Victòria en un partit dur per a seguir en la part alta de la Liga Endesa (74-61)

18/03/2018

València Basket ha sumat la seus decima victòria seguida en la Fonteta en la Liga Endesa amb un treballat triomf davant el Iberostar Tenerife per 74-61. L'equip taronja va dominar des de l'inici, va aguantar des de la defensa la reacció aurinegra en el tercer quart i Bojan Dubljevic va executar en atac per a assegurar el triomf en l'últim. El pivot montenegrí, amb 18 punts, va finalitzar el treball d'una bona defensa del col·lectiu i un partit molt complet de Will Thomas (16 punts i 7 rebots).

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Alberto Abalde, Rafa Martínez, Joan Sastre, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Dos triples inicials de Abalde i Dubljevic van equilibrar l'encert aurinegre, personificat en Abromaitis, fins que una acció individual de Abalde i un triple de Will Thomas van donar un primer avantatge a l'equip taronja (11-6 min.4). Fran Vázquez va taponar a Will Thomas i va picar en l'altre costat, però un nou triple, en este cas de Rafa Martínez, mantenia sis a dalt a l'equip taronja al pas per la meitat del primer quart. Dubljevic assistint a Sastre i Will Thomas baix l’anella van posar el 18-10 davant un Iberostar Tenerife que s'agarrava a l'encert des de la mitja distància de Mike Tobey para no deixar que el seu desavantatge pujara més. Pleiss i Green des de la mitja distància van elevar la renda taronja a nou (23-14) faltant un minut per al final del primer quart, la qual cosa unida a dos tirs lliures de Will Thomas i una bombeta de Bassas deixava el marcador en 25-16 al final del primer quart.

L'equip aurinegre va aprofitar la falta d'encert de l'equip taronja en l'inici del segon acte per a acostar-se a cinc de la mà de Ponitka i Sam Van Rossom va tornar a jugar menys de dos mesos de la seua lesió en l'esquena. Green va trobar a Dubljevic baix l’anella per a ficar la primera del segon quart i Sastre va convertir dos tirs lliures per al 29-22 a sis minuts per al descans. Vázquez i Tobey van anotar des de sis metres per a posar a tres a l'equip aurinegre fins que Rafa Martínez va anotar dos tirs lliures i Dubljevic altres dos per a donar un poc d'oxigen a l'equip taronja (33-27 min.17). Will Thomas després de revers primer i després de rebot ofensiu després va posar deu a dalt al Valencia Basket abans que Ponitka manara el partit al descans amb 37-29.

La segona meitat va començar amb Valencia Basket tancant el seu cèrcol però amb dificultats per a anotar, encara que va carregar amb personals a Abromaitis i Vázquez i Dubljevic i Thomas van anotar un tir lliure cadascun per al 39-29 després de tres minuts. Ponitka i Rafa van intercanviar cistelles i una safata del capi portava a Katsikaris a parar el partit amb 43-31 en arribar al minut 25. Ponitka va eixir al rescat dels seus amb un 2+1 però Pleiss li va replicar en l'altre costat baixant un alley-oop. Els àrbitres van apreciar antiesportiva en una falta de Sastre sobre Ponitka al mig camp que va acabar amb una jugada de tres punts. Iberostar Tenerife va créixer a partir d'eixa acció i un triple de Mike Tobey portava a Vidorreta a parar el partit amb 45-40 a 1:45 per al final del tercer quart. Pleiss va trencar el parcial en contra amb un ganxo, Tobey va anotar dos tirs lliures i Green es va fabricar la cistella en l'altre costat per a deixar el marcador en 49-42 amb deu minuts per jugar.

Els primers tres minuts de l'últim quart es van anar amb només un tir lliure de Rosco Allen com a anotació i l'equip taronja carregant de faltes als interiors canaris fins a un triple de Sastre per al 52-43. Borg va contestar amb un altre triple i Dubljevic ho va ficar en l'altre costat davant la defensa de Niang, la qual cosa unit a dos tirs lliures després de robatori de Will Thomas posaven el 57-46 a sis minuts per a acabar. Després d'una cistella de Abromaitis, una bona circulació de pilota va acabar amb el primer triple de Van Rossom després de la seua volta i una defensa que va portar a Iberostar Tenerife a esgotar la seua possessió. Dubljevic es va fabricar xoc després de xoc el ganxo per al 62-48 i San Miguel va anotar des de la mitja distància. Dubljevic seguia fent mal tant a Niang com a Tobey en el pal baix i va traure falta de tirs per a mantindre l'avantatge taronja per sobre de la desena en entrar en els últims tres minuts. Dos rebots ofensius seguits de Dubljevic que van acabar amb cistella del montenegrí i un robatori que va propiciar la cistella de Will Thomas matava definitivament el partit amb un 69-54 a menys de dos minuts del final. Amb Ponitka fent valdre el seu físic per a traure faltes personals, el capi Rafa Martínez s'havia guardat un triple per al final i un mat de Pleiss deixaven el marcador final en 74-61.