La defensa allarga la ratxa en la Fonteta (68-35)

24/03/2018

Victòria important per a València Basket que no sols allarga la ratxa a 17 triomfs consecutius sinó que permet a les jugadores de Rubén Burgos situar-se a un sol partit de SPAR Gran Canària en una lluita per la primera posició en què tenen guanyat el basket average.

Les defenses es van imposar als atacs en els primers compassos del partit. Pocek va estrenar el marcador, però costava anotar. Un triple de Díaz trencava la dinàmica però també despertava a València Basket que no tardava a respondre. Precisament a base de triples. Aleksic, Garí i Esther Díaz anotaven des del perímetre i donaven una primera renda de 8 punts després del primer parcial.

El segon va començar sent també molt defensiu. No va anotar Distrito Olímpico fins arribat l'equador del quart. Ruiz trencava amb un triple la mala ratxa, però per a llavors València Basket ja se n'havia anat als 15 punts de diferència gràcies a un triple de Ramona i el bon fer de Cotano. En eixa diferència es mouria el marcador fins al descans, amb les de casa anul·lant els intents de Varas de retallar des del tir lliure (31-15).

La represa va seguir la mateixa tònica: baixa anotació i imprecisions en ambdós costats. Xicotetes accions marcaven la diferència. Intentava elevar el nivell defensiu Distrito Olímpico, però Pocek davall la cistella i Esther Díaz des del perímetre ampliaven una vegada i una altra la diferència. Les taronja aconseguien els 20 punts de marge abans de l'últim parcial i ho afrontaven amb garanties.

Ací de nou la defensa valenciana va ser massa per a les visitants, que no van trobar remei per a frenar el seu rival. El marge va continuar creixent, i València Basket va controlar el partit sense cap tipus de patiment, deixant les madrilenyes en només 35 punts.

Les de Rubén Burgos continuen millorant les sensacions de cara a la Fase Final i continuen somiant d'aconseguir un primer ja que està molt prop a falta de dos jornades per disputar-se.