Derrota a Atenes en l'última eixida europea de la temporada (75-56)

30/03/2018

Valencia Basket cau a l'OAKA davant un Panathinaikos en plena lluita per l'avantatge de camp en el PlayOff. Valencia Basket va repartir minuts, destacant la bona tasca de Hlinason, i va caure derrotat.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Alberto Abalde, Rafa Martínez, Joan Sastre, Will Thomas i Tibor Pleiss. Un triple de Will Thomas va equilibrar les cistelles inicials de Calathes i James, però un parcial de 7-0 amb Gist culminant les accions verds portava a Vidorreta a parar el partit amb 11-3 després de quatre minuts de joc. Un triple de Rafa Martínez després de rebot ofensiu va tallar la dinàmica local però Panathinaikos corria i anotava amb facilitat per augmentar la seua renda i un triple de Singleton va posar el 20-6 al pas pel minut 7. Van Rossom va anotar de tres punts i després va trobar a Hlinason baix l'anella, el que unit a un ganxo de San Emeterio va reduir el desavantatge taronja fins al 23-13 amb el que es va arribar al final del primer quart.

Un alley-oop baixat per Hlinason i una anella passada de Doornekamp després d'un rebot ofensiu de l'islandès posaven el 23-17 amb just un minut jugat del segon acte. Després d'una altra bona defensa que va acabar amb tap d'Aaron, San Emeterio va posar a cinc a l'equip taronja, i encara que Payne va anotar, un 2 + 1 de Doornekamp va posar el 25-21 a 7:37 del descans. L'equip taronja va seguir apretant darrere i un cop de dits de Hlinason va posar a dos al Valencia Basket, encara que Payne amb una cistella amb adicional errat no va donar opció a l'empat. El pivot americà del Panathinaikos es va apoderar de les dos anelles per taponar a Pleiss o trobar a Pappas i pujar de nou la renda local (31-23 min.15). Un triple de Lojeski va posar una altra vegada onze dalt al quadre grec, però Abalde li va contestar amb un altre triple en el costat contrari. Singleton i Pleiss van allargar el festival de triples però al Valencia Basket no li van entrar dos tirs llunyans per baixar-lo a cinc i encara que aconseguira una anella passada Thomas, una esmaixada després rebot ofensiu de Gist manava el partit al descans amb 40-31.

Un cop de dits de Doornekamp i un triple de San Emeterio van posar el 41-36 només començar la segona meitat tot i que dues accions de Calathes i una cistella de James van posar una altra vegada 10 dalt a l'equip de casa. I després de diversos errors en els dos costats, una esmaixada de Singleton portava a Vidorreta a detindre el partit amb 48-36 a cinc i mig per al final del tercer quart. El bloqueig ofensiu de l'equip taronja va permetre al Panathinaikos manar per 17 abans d'un triple d'Erick Green. Pleiss va anotar després rebot ofensiu, Green es va inventar una cistella amb adicional i després d'una bona defensa, un triple de Sergi García baixaria el desavantatge a nou abans que un tir lliure de Gist el deixara en 57-47 amb deu minuts per jugar.

Green va replicar la safata de Calathes i malgrat encadenar un parell de bones defenses, Valencia Basket no va poder anotar i Calathes va seguir castigant amb accions individuals. La defensa taronja mantenia estabilitzada el desavantatge tot i la falta d'encert en atac i una transició culminada per Thomas col·locava un 61-51 a cinc minuts i mig del final. Un triple de Mike James va ser contestat per una cistella baix l'anella de Green, però un 2 + 1 de Payne i un triple de James tornaven a disparar la renda grega fins als 17 i van decantar el partit. La joventut de Sergi García i Tryggvi Hlinason van connectar per al mat de l'islandès abans que li xiularan la cinquena falta. Amb el partit decidit, els últims dos minuts van caure entre fallades en el tir lliure dels grecs i una antiesportiva xiulada a Payne en la lluita en el rebot amb Doornekamp perquè el partit acabara amb un resultat de 75-56