Fi a la ratxa en la Fonteta en un dur partit davant d'UCAM Murcia (73-84)

01/04/2018

Valencia Basket va trencar la seua bona ratxa de resultats en Liga Endesa en la Fonteta amb una derrota davant UCAM Murcia (73-84) encara que la resta de resultats de la jornada li fan mantindre la quarta posició. L'equip visitant va dominar el partit des d'un parcial de 0-9 en el primer quart i no va deixar sentir-se còmode en l’encontre a un Valencia Basket que no va trobar el seu habitual encert en el tir. Només Bojan Dubljevic (17 punts) i Abalde (16) van tindre un poc d’eficàcia en un partit que deixa el balanç en la Liga Endesa en 16-9.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Alberto Abalde, Rafa Martínez, Joan Sastre, Will Thomas i Tibor Pleiss. Un mat del center alemany i un triple del capità Rafa Martínez van equilibrar els encerts inicials de l'equip murcià i un triple des de la cantonada de Sastre va donar el primer avantatge al quadre taronja (8-5 min.4). Soko i Hannah li van donar la volta al marcador i el segon triple de Rojas, unit a un encert des de la mitja distància de Lima van provocar un parcial de 0-9 que va trencar Dubljevic amb una cistella després de rebot ofensiu (10-14 min.8). El pivot montenegrí de Valencia Basket va assumir el protagonisme ofensiu pujant fins a set punts seguits, però va trobar resposta a Lima i Kloof perquè el primer quart acabara amb 15-20.

Un triple de Van Rossom va ser l'única anotació taronja en els primers compassos del segon acte, i encara que Delía i Lima anotaven per al quadre universitari, la defensa taronja va impedir que la bretxa es fera més gran i Pleiss des del tir lliure acostava al Valencia Basket a quatre i un triple de Van Rossom portava a Ibon Navarro a parar-ho amb 23-24. Urtasun i Rojas van tornar a estirar la renda visitant i Soko baix l’anella portava a Vidorreta a demanar temps mort amb 25-32 a poc menys de quatre minuts per al descans. Will Thomas i Bojan Dubljevic només aconseguien anotar des de la línia del tir lliure i un triple de Oleson va posar nou a dalt al conjunt visitant i malgrat els tirs lliures de Sastre, el quart triple de Rojas en la primera part manava el partit al descans amb 30-41.

La segona meitat va començar amb un triple de Sam Van Rossom al que va respondre Rojas amb un altre des de la cantonada. Un tir lliure del capi i un triple de Sastre van llançar un parcial que va tallar Oleson amb cinc punts seguits per al 37-49. Els interiors de UCAM Murcia es carregaven de personals, però Pleiss no aprofitava els llançaments des de la personal per a retallar. Un ganxo de Dubljevic i un tir lliure de Sastre ho baixaven a huit i malgrat la canastra de Urtasun, un triple de Abalde posava el 44-51. Un triple de Benite tornava a posar deu a dalt als visitants, i encara que Dubljevic i Green anotaven amb facilitat, quatre punts de Soko mantenien el desavantatge en la desena. Una cistella des de la mitja distància de Abalde, dos tirs lliures de Benite i un triple de Abalde després, s'arribava amb 53-60 amb deu minuts per jugar.

Hannah va anotar un triple per a començar l'últim quart però li va respondre Green després d'un rebot ofensiu de Will Thomas. Benite també va anotar de tres però Abalde va encistellar des de la mitja distància. Benite va tornar a trobar l’anella per dues vegades en l'intercanvi de colps i Tumba baix el cèrcol va posar el 58-72 amb menys de set minuts per jugar. Soko va fer més gran la ferida amb un altre triple davant un equip taronja desquiciat que no trobava el cèrcol ni des de la curta distància per a entrar 19 a baix en els últims cinc minuts. Valencia Basket ho seguia intentant amb els punts de Dubljevic, però l'equip murcià anotava prou per a mantindre la seua renda en 16 a tres minuts del final davant un equip taronja que tampoc trobava encert en el tir exterior. El triple de Abalde i els punts de Rafa Martínez, encara que van provocar un temps mort de Ibon Navarro per a controlar la situació amb 68-79 a 1:47 del final, no van tindre més efecte que el de deixar el marcador final en 73-84.