VBC-UNI: Camins creuats en les últimes tres temporades

19/04/2018

Valencia Basket i Unicaja es mesuren el diumenge en un duel directe en la lluita pels llocs de cap de sèrie en el Playoff de la Liga Endesa, en el que serà el 16º enfrontament entre estos dos equips en les últimes tres temporades i el cinquè de l'actual campanya. En eixe període, l'equip taronja ha defensat el seu feu en sis de les set visites dels malaguenys. Un nou xoc en un dels clàssics del bàsquet espanyol en les últimes temporades en el qual Valencia Basket comptarà amb l'avantatge de jugar enfront del seu públic.

 

Enemics íntims en l'època més recent

El de la jornada 29 de la Liga Endesa serà el 16º partit entre estos dos equips en les tres últimes temporades (10-5 de balanç favorable a l'equip taronja en este temps). Des de l'inici de la temporada 2015-16, valencians i malaguenys s'han trobat en quatre competicions diferents: Liga Endesa (cinc vegades en Lliga Regular i els dos partits de l'eliminatòria de quarts de final del Playoff 2015-16), 7DAYS Eurocup (cinc enfrontaments la passada temporada), dues vegades en l'edició de l'actual temporada Turkish Airlines Euroleague i en la semifinal de la Supercopa Endesa 2017-18. Amb estos quinze enfrontaments, Valencia Basket és el rival més freqüent de l'Unicaja en les últimes tres campanyes. No obstant açò, l'equip taronja sí ha tingut un rival amb el qual s'ha trobat més vegades des de setembre de 2015. No és un altre que el Real Madrid. Un oponent contra el qual ha jugat en 17 ocasions des de l'inici de la temporada 2015-16, incloent el Playoff Final de la passada campanya, les semifinals de fa dos cursos i una Final de la Copa del Rei.

 

Cinquè enfrontament de la temporada

L’encontre del diumenge en la Fonteta serà el cinquè enfrontament de la temporada 2017-18 entre estos dos equips, amb un balanç favorable a l'equip taronja fins al moment de 3-1. Valencians i malaguenys es van vore les cares per primera vegada esta temporada en la semifinal de la Supercopa Endesa, que va acabar amb victòria taronja per 83-78. En eixe triomf van destacar Erick Green amb 18 punts i Will Thomas amb 9 punts i 9 rebots. El segon precedent de la temporada va ser el partit de la jornada 4 de la Turkish Airlines Euroleague en la Fonteta, que va acabar amb triomf local per 91-53. Erick Green amb 19 punts, Abalde amb 18 (7/8 en tirs de camp) i Rafa Martínez amb 14 van ser els millors de l'equip taronja.

 

L'equip taronja va jugar dues vegades Màlaga en el termini de tres dies a principis de gener. L’encontre ajornat de la jornada 13 de la Liga Endesa que es va jugar el dos de gener va acabar amb victòria andalusa per 74-67. Dos dies més tard, Valencia Basket es va portar el triomf en partit de la jornada 16 de la Turkish Airlines Euroleague amb un marcador de 83-85. El quadre taronja va replicar els 23 punts de Nedovic amb 17 punts de Rafa Martínez, 16 de Abalde i 15 amb 7 assistències de Sam Van Rossom.

 

Bons precedents en la Fonteta

L'última vegada que l'Unicaja va traure un triomf de la Fonteta en un partit de Liga Endesa va ser en la jornada 8 de la temporada 2014-15. El quadre malagueny es va portar el triomf per 64-75. Nedovic va ser un dels millors anotadors dels taronja i l'ala-pivot Will Thomas, el més valorat en l'equip verd. Des de llavors, Valencia Basket ha protegit el seu feu en competició nacional, on encadena tres triomfs en Liga Endesa. Però en estes temporades de camins creuats, des d'eixa derrota de novembre de 2014, Unicaja ha visitat la Fonteta en set ocasions. El balanç des d’eixe moment és de sis triomfs valencians (81-70 en Lliga Regular i 79-75 en quarts de final del Playoff en la temporada 15-16; 81-77 en Lliga Regular i 86-62 i 68-62 en l'Eurocup de la campanya passada; i 91-53 en la Turkish Airlines Euroleague d'esta temporada) i un malagueny, el del tercer partit de la final de la 7DAYS Eurocup.


TAGS: