València Basket queda prop d’una gran remontada (60-66)

26/04/2018

Intens primer partit entre els dos equips més en forma de la competició en l'últim torn del dia de la Fase Final de la Lliga Femenina 2 en la Fonteta. Durán Maquinària Ensino es va portar la victòria enfront de València Basket, que manté les seues opcions amb dos jornades encara per disputar-se.

El partit va començar amb intensitat i tensió, i amb els errors en ambdós bans que això comporta. 8 punts consecutius de Durán Maquinària Ensino en la zona van obrir el marcador. Responia Meiya Tirera des de 5 metres per a donar la primera alegria a les taronja. Tractava de reaccionar l'equip local, però les de Vigo anotaven fàcil i tornaven cada cistella. Va haver de parar-ho Rubén Burgos (5-15). I la resposta va ser un parcial de 8-0 d'eixida. La parella interior Tirera-Pocek va començar a fer mal i València Basket es va acostar en el marcador. A pesar de tot, dos bones accions de Roundtree i Calvelo deixaven per damunt a les gallegues després del primer parcial (13-22).

No va canviar massa la dinàmica en el segon quart amb Arantxa Gómez anotant un triple i Britany Miller dominant la zona i el rebot. Ho intentava Meiya Tirera, però el joc exterior taronja no tenia encert. Va haver de parar-ho novament Rubén Burgos per a tallar la dinàmica (18-33). Pareixia que ho aconseguia amb 4 punts d'Ana Pocek. Però Durán Maquinària Ensino sí que encertava de tres i O’Dwyer tornava a ampliar la diferència. No obstant això la tercera falta de Miller va obrir una via que les de casa no desaprofitarien. Tirera es va entonar en el pal i Necega va haver de parar-ho. Roundtree va castigar d'eixida amb un nou triple i a pesar dels intents de les taronja la diferència es va mantindre al descans (29-41).

Les gallegues van eixir molt més entonades en la represa. Un parcial de 0-10 els donava la màxima diferència del partit i posava a les taronja contra les cordes. Amb només un triple anotat, les de Rubén Burgos necessitaven encert exterior per a trobar solucions. Bettencourt va anotar al fi de tres i un tir des de 4 metres d'Irene Garí donava esperança. Però cada vegada que València Basket s'acostava, un nou triple ampliava la diferència. Al final del tercer quart, una bona penetració de Bettencourt deixava el marge de les gallegues en 15 punts (41-56).

Pareixia que el partit estava definit, però València Basket mai es dóna per vençut. Les taronja van reaccionar per mitjà d'una Aleksic que va millorar en la direcció i van trobar al fi l'anhelat encert exterior. Tant és així que a falta de 3 minuts baixaven dels 10 punts de diferència. Un nou triple de la montenegrina posaria en peu a la Fonteta. València Basket es col·locava a 6. Però seria massa tard. La remuntada no va poder tancar-se a pesar dels intents de les de casa fins al final, i Durán Maquinària Ensino es va portar la primera batalla.