María Pina, primer reforç per a València Basket

08/05/2018

València Basket ha aconseguit un acord amb María Pina (1.89, València, 08/08/1987, 30 anys) perquè es convertisca en el primer reforç taronja de cara a afrontar la primera temporada en Lliga Dia. La jugadora valenciana, a falta de superar la revisió mèdica, firmarà per dos temporades convertint-se així en la primera incorporació després d'aconseguir l'ascens a la màxima categoria nacional.

 

La jugadora, que ha amitjanat 12,5 ptos en més de 30 minuts de joc l'última temporada amb Gernika KESB en Lliga Dia, aportarà la seua gran experiència en la categoria, en la que ha jugat des de la temporada 2005/2006.

 

Gran experiència en Lliga Dia

María Pina va començar jugant al bàsquet a Benetússer, per a completar la seua formació en l'equip del Segle XXI. Des de llavors ha militat en distints equips de la màxima categoria del bàsquet nacional. Estudiantes, Deportivo Covibar, CB San José, CD Bosco i Basket Zaragoza la van veure créixer abans d'aterrar a Salamanca. Allí, amb Perfumerias Avenida, guanyaria una Lliga Femenina, una Copa de la Reina i dos Supercopes d'Espanya.

 

El seu següent equip va ser CB Conquero de Huelva, amb el que també va alçar una Copa de la Reina abans de provar sort a França, amb l'Angers. Després del seu pas per l'equip gal, va tornar al bàsquet espanyol de la mà del Gernika KESB, el seu últim equip.

 

Experiència internacional

María Pina compta també amb una àmplia experiència internacional. La valenciana ha sigut convocada en nombroses ocasions, sumant fins al dia de hui 26 internacionalitats amb el combinat absolut femení. Entre altres partits, va participar en el Mundial de 2006 disputat a Brasil.


TAGS: