Els “Campions del reciclatge” arriben a L’Alqueria

11/05/2018

Ecoembes, l'organització mediambiental que fomenta l'economia circular a través del reciclatge d'envasos, i València Basket Club, amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural, organitzen el primer torneig “Campions del reciclatge”. Una competició en què participen nou equips de les categories alevins masculí i femení d'Alacant, Castelló i València en les tres jornades en què es desenrotlla.

 

L'objectiu d'este torneig, que inclou en cada de les seues fases eliminatòries xarrades de conscienciació, és traslladar els nostres jóvens esportistes el benefici del reciclatge per al medi ambient, incidint concretament, en la correcta separació dels residus d'envasos de plàstics, llandes i briks (contenidor groc) i de paper i cartó (contenidor blau) i el funcionament de l'economia circular per a frenar el canvi climàtic.

 

En este projecte el València Basket es convertix en partner mediambiental únic per la seua capacitat d'influència i de prescripció, tant per als jugadors i jugadores de les divisions inferiors, com per a seguidors, aficionats i globalment per a la societat valenciana.

 

El torneig s'inicia el pròxim 13 de maig i en ell participen el València BC, Sp. Pascual, CB Aldaia, Villareal, Borriana i CV Castelló, així com Dénia, Banyeres i Benidorm. Estos equips es dividixen per a afrontar les dos prèvies de l’Alqueria del Basket i Dénia, a més de la del dia 20 de maig a Vila-real. D'eixes tres fases amb format de triangular, eixiran 3 campions per a disputar la fase final el pròxim dia 27 de maig en L’Alqueria del Basket.

 

Esta acció s'emmarca dins del Pla de Comunicació i Conscienciació que Ecoembes desenrotlla tots els anys a la Comunitat Valenciana en col·laboració amb la Conselleria de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural.

 

Sobre Ecoembes

Ecoembes (www.ecoembes.com) és l'entitat sense ànim de lucre que gestiona la recuperació i el reciclatge dels envasos de plàstic, les llandes i els briks (contenidor groc) i els envasos de cartó i paper (contenidor blau) en tota Espanya.

 

En 2016, es van reciclar més de 1,3 milions de tones d'envasos lleugers i envasos de cartó i paper en tot el territori nacional, aconseguint una taxa de reciclatge de 76%. Gràcies a este percentatge, es van obtindre nombrosos beneficis ambientals, com evitar l'emissió d'1 milió de tones de CO2 a l'atmosfera o estalviar 7 milions de MWh, és a dir, l'equivalent al consum elèctric anual de més de 700.000 llars espanyols. Així mateix, es van estalviar 20,1 milions de metres cúbics d'aigua.


TAGS: