Tancament a la Lliga Regular amb derrota a Andorra (87-69)

24/05/2018

Valencia Basket va acabar la fase regular de la Liga Endesa amb una derrota en la pista del MoraBanc Andorra (87-69) que no afecta a la classificació final de l'equip taronja, que es mesurarà al quint classificat, Herbalife Gran Canaria, en els quarts de final del Playoff que començaran el dilluns 28 de maig a les 20:30 hores en la Fonteta. L'equip taronja no es va poder refer a un pèssim segon quart i malgrat que va millorar en defensa en la segona meitat, no va poder inquietar l'avantatge andorrà. En un partit sense Green ni Dubljevic i en el qual van tornar després de lesió Sam Van Rossom i Rafa Martínez, de res va servir el bon rendiment de Will Thomas (15 punts, 23 valoració) i Joan Sastre (12 punts).

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Aaron Doornekamp i Ivan Buva. L'equip taronja va frenar les primeres accions de l'equip andorrà en un inici en el qual San Emeterio i Sastre van posar per davant als valencians. Van Rossom i Albicy van intercanviar triples i nous encerts de Sastre i San Emeterio van posar el 5-11 al pas per la meitat del primer acte. Malgrat que Albicy assumia el pes ofensiu dels seus, un encertat Sastre mantenia l'avantatge taronja. Amb la baixa de Dubljevic, Hlinason va augmentar la seua quota de protagonisme i Abalde va agafar el testimoni anotador de Sastre, i encara que un hiperactiu Albicy s'acurava per mantindre a prop al MoraBanc Andorra, un triple de Will Thomas posava el 12-18. Rafa Martínez va tornar a jugar després de la seua lesió en el genoll dret en la recta final d'este quart, al final de la qual es va arribar amb 16-20.

Jelinek i Shurna li van donar la volta al marcador amb dos triples i els dos jugadors andorrans amb passat taronja van allargar el parcial en contra fins a un mat de Hlinason per al 27-22. El conjunt del Principat va seguir apretant darrere, encertant des del triple i aprofitant les dificultats per a anotar del Valencia Basket per a ampliar el seu avantatge fins als onze punts en una dolenta primera meitat del segon quart. Sastre des del tir lliure va parar el parcial però Shurna va clavar el triple per al 36-24. Abalde amb cinc punts quasi seguits i Will Thomas des del tir lliure recortaven per a posar a set al Valencia Basket, encara que Albicy i Stevic tornaven a disparar la renda local per a arribar al descans amb 43-32.

MoraBanc Andorra va començar el quart colpejant primer per a posar una nova màxima de 16 punts, encara que l'equip taronja va ficar al rival ràpid en bonus i una cistella després de rebot ofensiu de San Emeterio posava el 48-37. Jelinek i Albicy seguien fent mal des de fora i MoraBanc Andorra va aconseguir un altre parcial a favor que va disparar el seu avantatge (58-37 min.26). Un mat de Hlinason i els tirs lliures de Rafa van desembossar un poc l'ofensiva taronja i un triple de Will Thomas retallava fins al 60-44, però l'encert en el triple de l'equip andorrà no permetia cap besllum de reacció. El canvi a la defensa en zona, units a un 2+1 de Thomas, una cistella de Hlinason i una altra de Vives van portar a Peñarroya a parar el partit amb 63-51. L'intercanvi de tirs lliures entre Diagné i Thomas ho deixava en 65-53 amb deu minuts per jugar.

MoraBanc Andorra va tornar a trobar l’anella amb facilitat en l'inici de l'últim acte, però Joan Sastre es va tirar l'equip a l'esquena en els dos costats de la pista per a no deixar que la renda cresquera massa. Jelinek i Van Rossom van intercanviar triples però el txec va repetir i Rafa Martínez es va inventar la safata. L'intercanvi de triples afavoria a l'equip que estava guanyant, amb Shurna apareixent per a mantindre els quinze d'avantatge del quadre local en entrar en els últims quatre minuts. Amb el partit ja decidit, MoraBanc Andorra va seguir anotant des de lluny per a recuperar l'avantatge malgrat els punts finals de Abalde i Doornekamp per a un resultat final de 87-69.