Ponsarnau: “Amb il•lusió, humilitat, ganes i confiança, treballarem per a ser cada dia millors”

12/06/2018

Jaume Ponsarnau ha sigut presentat com a primer entrenador del Valencia Basket per a la temporada 2018-19 en un acte que ha tingut lloc este matí en l'Oficina de Serveis de Caixa Popular del Parc Tecnològic de Paterna. Ponsarnau (Tàrrega, 28/04/1971, 47 anys) ha format part del cos tècnic taronja com a entrenador ajudant durant les dues últimes temporades, amb un balanç de dos títols (Liga Endesa i Supercopa Endesa) i altres dos finals.

 

L'entrenador català tornarà a exercir com a primer entrenador en la Liga Endesa un poc menys de tres anys després de la seua última experiència com a tècnic principal i compta amb una trajectòria de 244 partits com a primer entrenador en la màxima categoria del bàsquet nacional entre Manresa i Gipuzkoa Basket, a més d'altres sis temporades com a tècnic ajudant, cinc d'elles com a assistent en la Liga Endesa. En el seu palmarès, a més dels títols aconseguits amb Valencia Basket, relluixen tres medalles amb la Selecció Espanyola de bàsquet (un or en l'Eurobasket de 2015 i dos bronzes en l'Eurobasket 2013 i els JJ.OO 2016) i una plata com a seleccionador en l'Europeu sub-20 de 2014.

 

El director general de Caixa Popular, Rosendo Ortí, que ha exercit com a amfitrió, ha donat la benvinguda en nom de Caixa Popular i ha assenyalat que “estem encantats de poder col·laborar amb el Valencia Basket, agraïts de que ens donen la possibilitat de presentar al primer fitxatge de l'any. En esta ocasió, és el fitxatge més important perquè es canvia d'entrenador amb Jaume Ponsarnau, un entrenador que ja coneix la casa. Nosaltres creiem en eixe model perquè en Caixa Popular tot el desenvolupament directiu ho fem amb gent de la casa. Jaume ha passat un any dur, i com li he dit, açò assaona i et fa aprendre. Pensem que esta temporada va a ser millor i a Jaume li desitgem èxits, perquè els seus èxits seran els de Valencia Basket i els de Valencia Basket seran els de la Comunitat Valenciana. Molta sort en la temporada que comença”.

 

En primer lloc, el president de Valencia Basket Vicente Solá ha tingut unes paraules d'agraïment per al patrocinador per tornar a cedir les seues instal·lacions per a realitzar una presentació i ha destacat que “acabem d'acabar la nostra quarta temporada de col·laboració amb Caixa Popular, una relació de la qual estem plenament satisfets i que esperem poder perllongar en el futur”.

 

Posteriorment, el president taronja ha començat la presentació del nou entrenador assenyalant que “a Jaume no és necessari donar-li la benvinguda al nostre Club, perquè ja estava en la nostra casa. Dues campanyes en les quals amb ell en el cos tècnic, l'equip ha alçat dos títols i ha disputat altres dos finals. Hem decidit fer un exercici de continuïtat en el treball apostant per un tècnic que ja estava treballant en la nostra casa com Jaume. Però no podem oblidar que parlem d'un professional sobradamente preparat, amb una àmplia experiència en les banquetes ACB, amb quasi 250 partits com a primer entrenador en la màxima categoria”.

 

Solá ha continuat per a assenyalar que “a més de la seua capacitat, de la seua experiència, del seu coneixement del joc i de la seua preparació, Ponsarnau compta amb un avantatge afegit en haver sigut part important en els últims èxits aconseguits pel Club i de conèixer a la perfecció després de dues temporades a la columna vertebral de jugadors de la nostra primera plantilla. Una cosa que ens ha portat a confiar-li el timó d'un nou projecte que Valencia Basket vol afrontar amb els mateixos objectius que venim buscant any rere any, fidels al nostre model de club i als valors de la Cultura de l'Esforç”.

 

L'últim a prendre la paraula ha sigut el protagonista del matí, el nou entrenador taronja Jaume Ponsarnau, que en la seua primera intervenció com a tècnic cap ha tingut un record per a l'entrenador que substituix, Txus Vidorreta, per a la trucada de Pedro Martínez per a vindre al Valencia Basket i al suport de la seua família, per a continuar amb un agraïment per a “el Club per la confiança que m'ha donat. Una confiança que partix de continuïtat i que ja ve de quan em van fitxar i quan l'estiu passat em van dir de continuar. Una confiança que suposa un augment de la meua responsabilitat, no us defraudaré. Il·lusió, ganes i confiança, estes són les tres paraules que se m'ocorren per a ser més del que som. Només hi ha un valor que ho pot fer possible, la humilitat. Este és el millor valor per a treballar bé cada dia, i açò ens ha de servir per a demà ser millors que hui. Este és un Club de projecte de jugadors que es fitxen perquè transmeten i tenen una connexió amb la Cultura de l'Esforç i la Fonteta”.

El nou tècnic taronja ha realitzat la seua compareixença amb el seu equipament habitual dels entrenaments, una forma simbòlica de mostrar la continuïtat: “Vinc amb pol i no amb americana perquè jo seguisc. Este cicle no comença hui, va començar fa dos anys quan vaig arribar. I tot açò m'ha donat l'oportunitat no només de millorar com a entrenador sinó també d'adquirir molts coneixements dels jugadors que anem a entrenar, del Club i de la gent. I açò sens dubte volem que siga clau per a aconseguir totes les coses que tenim ganes d'aconseguir”.


TAGS: