Sam Van Rossom renova amb Valencia Basket fins a 2020

13/06/2018

Valencia Basket i el base Sam Van Rossom (1,88m, Gant, 03/06/1986, 32 anys) han arribat a un acord perquè el director de joc belga continue lligat a l'entitat taronja durant les pròximes dues temporades, fins al 30 de juny de 2020. Van Rossom començarà el pròxim curs la seua sexta temporada com taronja i abans de la finalització del seu contracte, es convertirà en un dels dos estrangers amb més temporades defensant la nostra camiseta. En la temporada que acabem de terminar, Van Rossom ha participat en 53 partits amb unes mitjanes de 8,2 punts amb un 45,8% d'encert en triples, 2,4 rebots, 3,6 assistències i 9,6 de valoració.

 

Un històric com taronja

El base internacional belga començarà al setembre la seua sexta temporada consecutiva en el Valencia Basket, un registre que li col·loca com un dels quatre jugadors estrangers amb més campanyes seguides en la història de l'entitat. Per davant de Sam només estan Branson i Lishchuk, que van defensar la camiseta del nostre Club durant sis temporades consecutives, i Bojan Dubljevic, que la pròxima temporada començarà la seua sèptima campanya a Valencia Basket. Quan comence la segona de les temporades d'este nou contracte, el base belga es convertirà en un dels dos estrangers amb més temporades en la història del Club, al costat del pivot montenegrí.

 

Actualment Van Rossom és el 12º jugador amb més partits jugats amb la camiseta de Valencia Basket, amb un total de 227 encontres (135 de Liga Endesa, 85 de competicions europees, 6 de Copa del Rei i un de Supercopa Endesa). En la seua trajectòria com a jugador taronja, Sam Van Rossom acredita uns nombres de 8,2 punts amb un 41,6% d'encert en triples, 2,1 rebots, 3,3 assistències i 9,2 crèdits de valoració.

 

Doble campió amb Valencia Basket

Des que arribara a València en la temporada 2013-14 procedent del CAI Zaragoza, Sam Van Rossom ha format part de dos dels sis títols que adornen les vitrines de l'equip taronja. En el seu primer any en el Club, va ser campió de l'Eurocup 2014 guanyada a doble partit al Unics Kazan. I malgrat que no va poder participar en el Playoff de la Liga Endesa de l'any 2017 per una lesió de genoll, va alçar al costat de Rafa Martínez el trofeu de la Liga Endesa el passat mes de juny. La seua volta a l'equip la temporada passada va ocórrer just després que Valencia Basket alçara el seu títol més recent, la Supercopa Endesa 2017.

 

Van Rossom: “Valencia Basket és el Club de la meua vida”

Després d'estampar la seua signatura en l'ampliació de contracte, el base Sam Van Rossom assenyalava que “després de tot el que he passat, amb les lesions i tota la resta, l'equip va tornar a donar-me la confiança de fitxar-me per a esta temporada primer. I després, en el moment en el que m'han oferit la renovació, no ho he dubtat. Per a mí, este és el club de la meua vida. Si m'hagueren dit açò de xicotet, quan començava a jugar, o fins i tot de professional, que anava a poder estar com a estranger durant tants anys. És una cosa que et fa molta il·lusió. Valencia Basket per a mi és la meua segona casa, sempre m'he sentit molt bé ací i estic molt agraït a tots per la confiança i pel suport que he rebut durant tots estos anys”.

 

La continuïtat de Van Rossom suposa mantindre a un altre dels jugadors del bloc de les últimes temporades en una plantilla amb bastants components compromesos per al curs 2018-19. Eixa aposta per una columna vertebral de jugadors és considerada pel base belga com “una cosa molt important, que sempre facilita un poc les coses. Ens coneixem ja un poc millor, sempre tardes menys en agafar els automatismes. I crec que també està bé per al Club tindre una certa continuïtat en la plantilla perquè també la gent es pot identificar amb estos jugadors”.


Sobre l'arribada de Jaume Ponsarnau al lloc de primer entrenador de l'equip taronja, el base belga ha assenyalat que “Jaume ja té molta experiència, ha sigut primer entrenador en ACB, ha anat molts anys amb la selecció. Jo ja he treballat amb ell dos anys i m'ha agradat molt com a ajudant. I crec que sempre ha tingut un rol bastant important en els staffs tècnics. Tant de bo puguem aconseguir bons resultats amb ell com a primer entrenador”


TAGS: