L'Escola de Tecnificació Femenina, un èxit en la seua primera edició

04/07/2018

L'Escola de Tecnificació Femenina de València Basket està sent tot un èxit. 25 jugadores es van inscriure per al primer torn que s'està desenrotllant esta setmana, esgotant les places disponibles. Treball específic adaptat a les necessitats de cada una de les integrants, amb tècnics del màxim nivell: Mecànica de tir, moviments en el pal baix, domini del baló o passe adaptat al joc són algunes de les possibilitats entre les que triar, a més de dur a terme la millor preparació física i treball tàctic.

 

Hui les protagonistes han traslladat el treball que realisen habitualment en el Centre d'Aventura i Oci Calvestra en Requena, a la major instalació de bàsquet d'Europa. Entrenament durant més de dos hores, menjar en la cafeteria de l'instalació, i treball sicològic, en esta ocasió dirigit a “aprendre a gestionar la pressió i a positivitzar l'error” en tallers interactius en els que les protagonistes participen per mig d'eixercicis.

 

Entrenadors de màxim nivell

Tot això supervisat per entrenadors d'ampli recorregut en el món del bàsquet femení. Manolo Real, tècnic de planter de Valéncia Basket, subcampeó d'Eurolliga, campeó de Lliga, Copa i Supercopa en Ros Casares València, és el responsable tècnic. “Volem seguir fent créixer a les jugadores en el seu treball de formació, tècnica i tàctica individual per a que milloren molt més. Volem que l'Escola es convertixca en referència, per a que la gent sàpia que és el millor lloc on treballar tècnica i tàctica individual en estiu” explicava.

 

Junt a ell, Jordi Vizcaíno, campeó d'Espanya en Sant Adrià en totes les categories i Julián Martínez, que ha entrenat a Campus Promete en Lliga Dia, ademés de aconseguir grans èxits en el Belfius Namur belga i Umea Udominante suec després d'una dilatada experiència com a tècnic assistent en Fenerbahce i en la selecció de Letònia. “Els workouts són importants i més en estes instalacions i en xiques que tinguen la voluntat de millorar, és molt gratificant. Estic molt content per l'iniciativa” declarava Vizcaíno. “És essencial per a fer un tipus de treball que no es pot fer durant la competició. És el moment ideal” explica Julián Martínez.

 

Encara que ningú com les protagonistes per a definir el treball realitzat. Ana Cabañas és un bon reflex d'això. “Serveix per a millorar individualment, ja que durant l'any treballem més col·lectivament, treballar amb distints entrenadors, fases del joc i a més és molt divertit i coneixes a molta gent” deia la jugadora.

 

Segon torn

L'Escola de Tecnificació Femenina desenrotllarà un segon i últim torn de treball, també dirigit a jugadores nascudes entre 2000 i 2006, que ja ha esgotat també les 25 places disponibles. Del 7 al 14 de juliol, totes elles continuaran treballant per a millorar a les ordes dels millors preparadors.


TAGS: