2017-18

24/07/2018

L'estiu va portar canvis en la banqueta i en la pista. El cicle de Pedro Martínez concloïa, entrant en el seu lligar el bilbaí Txus Vidorreta. En la pista, Sikma, Oriola, Kravtsov, Tobey i Sato deixarien l'equip. 


En el seu lloc, s'incorporaria Alberto Abalde després de la seua cessió al Joventut, Tibor Pleiss des de Galatasaray, Latavious Williams des de l'Unics Kazan, Erick Green des d'Olympiacos i Aaron Doornekamp des d'Iberostar Tenerife. Justo abans de començar la temporada, tornaria a l'equip el base belga Sam Van Rossom. Tot per a unir-se a Guillem Vives, Antoine Diot, Rafa Martínez, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic, de l'equip campió de Lliga Endesa. Durant este inici, Pedro Llompart s'uniria a la plantilla per a pal·liar les absències.

 

La temporada 2017-18 va començar amb molt bones notícies, la Supercopa Endesa suposaria el sext títol en la història taronja. Dos gran partits davant d'Unicaja i Herbalife Gran Canària, amfitrió, permetrien als taronja completar un 2017 per al record, amb quatre finals 2 títols. 


Després d'este bon inici, començava una dura temporada en què va caldre compaginar la lliga Endesa amb una molt exigent Turkish Airlines Euroleague de 30 partits i amb una important plaga de lesions. Vives, San Emeterio, Sastre, Dubljevic, Pleiss, Green, unides a les lesions de llarga duració de Williams i Diot, va portar als taronja a moure's en el mercat, arribant primer el croat Damjan Rudez, més avant el base Sergi García i ja de cara al final de temporada també croat Ivan Buva.

 

La plantilla taronja va aconseguir sobreposar-se a les adversitats en Lliga Endesa, on es va mantindre durant quasi tota la competició entre els quatre primers classificats. No així en la dura Eurolliga, en la que a pesar de donar la cara, s'allunyaven els llocs que donaven accés al PlayOff. La Copa del Rei 2018, celebrada en Gran Canària, no va respondre a les expectatives, caient a penes començar davant de l'Iberostar Tenerife. 


La recta final de la Lliga Endesa va permetre continuar estant en la part alta, mentres es finalitzava la Turkish Airlines Euroleague amb un digne balanç de 12-18 en la posició 11 de 16, davant de 3 equips amb Llicència A en la competició

 

A pesar de lluitar fins al final per la segona plaça en la Lliga Endesa, València Basket acaba quart classificat i s'emparella en el PlayOff davant d'Herbalife Gran Canària, en tres duros partits que acaben amb un terrible desenllaç, un cúmul de desgràcies fan que la balança caiga del costat canari en el tercer partit, posant fi de forma amarga a la temporada taronja, i negant el retorn a la màxima competició europea.

TAGS: