Ponsarnau analitza la plantilla: “Este grup prompte serà equip, amb bones qualitats per a competir"

30/07/2018

L'entrenador del primer equip masculí del Valencia Basket, Jaume Ponsarnau, realitza una anàlisi de la plantilla taronja per a la temporada 2018-19 després de la renovació de Will Thomas i la contractació de Louis Labeyrie. Una clara aposta per la continuïtat, amb tres incorporacions i onze jugadors que ja formaven part de la plantilla la temporada passada. A més, huit d'ells han format part de la plantilla taronja en les dues temporades en les quals el tècnic català ha estat inclòs en el cos tècnic del primer equip masculí.

 

Quan li demanem a Ponsarnau que definisca a la plantilla en una frase, la seua resposta és “llarga, polivalent, amb molts recursos diferents i amb un bon nivell de continuïtat”. Jaume no dubta a assenyalar que “ens agrada el grup que hem construït i creiem que este grup prompte serà equip i ho serà amb molt bones qualitats per a competir”.

 

L'entrenador taronja contínua assenyalant que els objectius per als quals s'ha construït este grup humà són els següents: “En primer lloc, volem jugar la major quantitat de partits possibles durant la temporada. I tots a bon nivell, amb un nivell alt d'energia i posant-nos la màxima exigència en cadascun dels partits. El segon objectiu és tindre un nombre alt de recursos per a poder treballar sobre virtuts pròpies o contra virtuts del rival en tots els partits que juguem. En tercer lloc, volem ser un equip que practique una defensa intensa, i per açò necessitem que tots els nostres jugadors tinguen una bona mobilitat, especialment els pivots. I com a últim objectiu, volem tindre continuïtat per a aprofitar les sintonies i moltes coses del treball que s'han fet en estos dos últims anys”.

 

Fent una anàlisi per posicions, Jaume Ponsarnau comença pels bases per a destacar que “partim d'un dubte físic, a causa de les lesions que hem patit en esta posició. Però la qualitat de tots ells, esportiva i personal, sent fidels al lema “Cultura de l'Esforç” que portem en la camiseta, ens ha portat a apostar per donar molta continuïtat en esta posició”.

 

Respecte als alers, el nou tècnic taronja assenyala que “creiem que tenim molta qualitat per a jugar moltes coses. I amb la novetat de Matt Thomas, que ens dóna la possibilitat de sumar un nou joc d'especialista tirador. Creiem en el nivell físic, però sobretot en la qualitat que tenim en esta posició”.

 

Acabant l'anàlisi amb els jugadors interiors, Ponsarnau destaca que “són molt polivalents. Excepte Aaron, que pot jugar també en el tres, la resta dels pivots poden jugar tant en la posició de 4 com de 5. I hi ha una característica comuna en tots ells, i és que tots poden tirar de fora. Açò ha de fer que siguem un equip més difícil de defensar i que puga jugar amb més espais per a les penetracions o per a jugar pal baix. Alhora, tots tenen un bon nivell d'activitat i de mobilitat, per a poder desenvolupar defenses agressives”.

 

Jaume Ponsarnau també ha donat el seu punt de vista sobre les tres incorporacions al planter taronja. Un d'ells un vell conegut, el campió de Lliga 2016-17 Mike Tobey, del que el tècnic català destaca que el pivot nord-americà “té molta qualitat perquè siga un referent en l'orientació del nostre joc, però sobretot anem a aprofitar tots els avantatges que suposen per als seus companys jugar amb ell. A més de valorar que el coneixement que ja podem tindre d'ell després que ja treballara amb nosaltres, la qual cosa ens permet també valorar molt el seu valor humà”

 

L'entrenador de Valencia Basket definix a Matt Thomas com “un tirador i anotador. Amb ell tindrem un joc especial que ens permetrà tindre una opció més que ens pot ajudar a aconseguir punts d'inflexió dins els partits. Fins i tot en partits que estiguen en una situació complicada, en els quals no estiguem trobant el joc, poder agarrar-nos al seu joc i a les seues virtuts per a canviar el partit”. I sobre Louis Labeyrie, recalca que “és un jugador amb moltes virtuts que anirem coneixent i aprofitant a mesura que vaja passant la temporada, però de primeres, ell va a tindre la responsabilitat d'aportar un extra d'energia, sobretot corrent i rebotejant”.


TAGS: